Meghalt az 1954-ben vb-győztes német futballcsapat utolsó élő tagja

2021. december 3. – 14:24

Meghalt az 1954-ben vb-győztes német futballcsapat utolsó élő tagja

Másolás

Vágólapra másolva

Németország nagy meglepetésre jutott be az 1954-es labdarúgó világbajnokság döntőjébe, miután a csoportmeccsen 8:3-ra kikapott az Aranycsapattól. A berni döntőben azonban visszavágtak a németek a magyaroknak, és 0:2-ről fordítva 3:2-re nyertek. A világbajnok csapat utolsó élő tagja, Horst Eckel pénteken halt meg 89 éves korában. A védekező középpályást pár napja iktatták be a legendák közé.

Eckel 22 évesen lett világbajnok, mint a hat meccsen pályára lépett – egész pályafutása alatt a Kaiserslauternben futballozott –, 32-szer szerepelt a német válogatottban, még egy világbajnokságon játszott, 1958-ban. Pályafutása után tanári diplomát szerzett, és 1997-ben ment nyugdíjba.

„Tudta, hogyan mutassa meg az embereknek a kilátástalannak tűnő helyzetekben a fény felé vezető utat, és a berni hős ezt mindig ötvözte személyes futballmeséjével. Akaraterő, ambíció, elszántság és alázat alakította életét, ezek a tulajdonságok szeretetre méltó személyiséggé tették. Mindenkinek nagyon hiányzik” – idézte a Kicker a német szövetség közleményét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!