Házkutatást tartottak a Juventusnál, könyvelési csalás miatt nyomoznak a klub ellen

2021. november 27. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartott az olasz rendőrség a Juventus torinói és milánói irodáiban pénteken, aminek során számlákat, pénzügyi beszámolókat és átigazolásokkal kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le, írja a Goal.com. Könyvelési csalás miatt nyomoznak az olasz futballklub és hat tisztségviselője ellen. A torinói ügyészség közleménye szerint azt vizsgálják, hogyan számoltak 2019 és 2021 között az átigazolási és játékosügynöki díjakkal. A gyanú szerint fiktív számlákat adott le a klub.

Az olasz Gazzetta dello Sport információ szerint összesen 42 átigazolást vizsgálnak, többek között Miralem Pjanic, Arthur, Danilo és Joao Cancelo átigazolását. A klub elnök, Andrea Agnelli, Pavel Nedved alelnök és a nyáron távozott sportigazgató, Fabio Paratici is érintett lehet az ügyben. Az olasz futballklubok működését felügyelő Covisoc és az olasz tőzsdefelügylet (Consob) szintén nyomoz.

Függetlenül a nyomozástól, nem a legjobb korszakát éli a Juventus. Nyáron elveszítették legnagyobb sztárjukat, Cristiano Ronaldót, akiért több mint 100 millió eurót fizetettek 2018-ban. Tavaly címvédőként csupán negyedikek lettek az olasz bajnokságban, és idén sem számítanak esélyesnek: 13 forduló után 7. helyen állnak a Serie A-ban, 11 ponttal lemaradva az élen álló Napolitól. A Bajnokok Ligájában viszont már biztosan ott lesznek a legjobb 16 csapat között a nyolcaddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!