Marco Rossi elkezdi építeni a jövő futballválogatottját

2021. november 11. – 14:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az utolsó két, gyakorlatilag már tét nélküli világbajnoki selejtezőn – pénteken San Marino, majd hétfőn Lengyelország ellen idegenben – Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak már a jövőre is készülnie kell. Ezt tükrözi a mostani keret összetétele, amelyben helyet kapott például újoncként a 20 esztendős Kiss Tamás, aki a holland Cambuur játékosa, vagy éppen az olasz másodosztályú Parmában szereplő Balogh Botond.

„Remélem, az ő meghívásuk komoly ösztönzést jelent majd a fiataloknak, akik így még jobban odateszik majd magukat a klubcsapataikban, hiszen a futball, mint bármi más az életben, jövőcentrikus”

– mondta az olasz szakember az MTI tudósítása szerint. A szakmai stábnak egyértelmű elgondolásai vannak a fejlődésre, tisztában van azzal, hogy mely posztokon van szükség további játékosokra, ezekre pedig megpróbálja megtalálni az ideális jelölteket.

A kapitány megjegyezte, a világbajnoki selejtezőket követően márciusban játszik majd felkészülési meccseket a nemzeti csapat, melyekből már le lehet vonni a tanulságokat. Utána jön a Nemzetek Ligája, ahol az A csoportban szerepelve a kontinens legjobb válogatottjai ellen bizonyíthat, a cél pedig továbbra is az, hogy Magyarország megbecsülését növelje.

Marco Rossi több futballistára sem számíthat a mostani mérkőzéseken: Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bolla Bendegúz és Kleinheisler László sérülés miatt nem állhat rendelkezésre, míg Sallói Dánielt, a Sporting Kansas City támadóját amerikai klubja nem engedte el. A tréner kijelentette, sose panaszkodott a hiányzókra, mindig azokra a játékosokra fókuszál, akik a rendelkezésére állnak, akikben megbízik. Gulácsi hiányában Dibusz Dénes áll majd a kapuban, elöl pedig pénteken biztosan a kezdőben kap lehetőséget Szalai Ádám.

A lehetséges távozását firtató kérdésekről szólva Marco Rossi elmondta, folytatni szeretné munkáját a válogatott élén, nagy öröm számára, hogy élvezi a szurkolók és Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalmát.

  • A várható kezdő: Dibusz Dénes – Lang Ádám, Kecskés Ákos, Fiola Attila – Nagy Zsolt, Gazdag Dániel, Nagy Ádám, Schäfer András – Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!