Fucsovics szettet nyert Djokovićtól, de kikapott tőle

2021. november 2. – 23:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A több mint 3 millió euró összdíjazású párizsi tenisztornán Fucsovics Márton a második fordulóban a szerb világelső Novak Djokovićtyal játszott. A szerb kisebb pihenője után most tért vissza, és miután a saját adogatását magabiztosan hozta, rögtön elvette az ellenfele szerváját. Fucsovics idegesen kezdett, amikor egymás után háromszor beütötte az első adogatásait, akkor tudta hozni a szervagémjét, azzal alakította 1:3-ra az állást. A következő adogatójátékát a sírból hozta vissza a legjobb magyar játékos, és volt egy olyan ütése, amit látványosan megtapsolt az ellenfele. 2:4 után Djoković hozta a saját adogatását, és megint elvette ellenfele szerváját, amivel le is zárta az első szettet. (2:6)

A második játszmában Fucsovics egy hosszúra nyúlt adogatójátékot hozva egyenlített, majd Djoković szerváinál volt egy egészen extra fonák nyesése, amivel nem tudott mit kezdeni a szerb, aki utána elrontott egy könnyű labdát, amivel elveszítette a szervagémet, és Fucsovics először a meccsen vezetett. (2:1)

A brékelőnyét gondosan őrizte, az ötödik megnyert gémben volt egy olyan labdamenet, amikor vastapsot kapott. Fej feletti ütéssel nyerte meg a pontot, de az előkészítő ütése volt elismerésre méltó. A hatodik gémet nullára nyerte meg, és 6:4-gyel egyenlítette ki a szettek állását.

A döntő szettben Djoković emelt a játéka színvonalán, 10 pontot nyert meg zsinórban, és noha Fucsovics még egyszer elnyerte riválisa adogatását, már nem tudott újra egyenlíteni, amiben közrejátszott, hogy egy fontos pillanatban kettős hibát vétett. A szerb egy 6:3-as harmadik szettel megnyerte a találkozót, és ott lehet a harmadik fordulóban.

Taróczy Balázs 1983-ban verte meg legutóbb a magyar férfi teniszezők közül a világelsőt, akit akkor Ivan Lendlnek hívtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!