C. Ronaldo újra megmentette az MU-t a BL-ben, Lewandowski nyolcadik gólját rúgta

2021. november 2. – 23:15

frissítve

C. Ronaldo újra megmentette az MU-t a BL-ben, Lewandowski nyolcadik gólját rúgta
Lewandowski a Bayern negyedik gólja előtt tökéletesen pörgetett a labda alá – Fotó: Sven Hoppe/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája negyedik fordulójának keddi mérkőzései közül a Manchester United vendégjátékát kísérte a legnagyobb figyelem, miután az előző körben kétgólos hátrányból állt fel Angliában az Atalantával szemben, és nyert 3-2-re.

A bergamói csapatnak az ötödik percben szerencséje volt, amikor McTominay megpattanó labdája után a kapufáról vánszorgott vissza a mezőnybe a labda. A 12. percben Zapata bal oldalról belőtt labdáját Iličić 13 méterről lőtte kapura, David de Gea rosszul nyúlt hozzá, és nem tudta oldalra ütni, hanem a kezéről a hálóba csorgott a labda.

Az angolok még az első félidőben egyenlítettek, a 46. percben jártunk, amikor egy nagyszerű összjátékot épített fel az MU, Bruno Fernandes sarokkal tette vissza a labdát Cristiano Ronaldo elé, aki 10 méterről a kapuba jobb oldalába bombázott. Az 58. percben Zapata remek indítást kapott Palominótól, elvitte a labdát Maguire mellett, és az ötösön belülről De Gea kapujába passzolta a labdát. Elsőre lesnek tűnt, de a visszajátszás igazolta, jobb ütemben nem is érkezhetett volna a labda a kolumbiai csatár elé.

Ronaldo a 91. percben állította be a 2-2-es végeredményt, amikor 18 méteres hajszálpontos kapáslövésével bevette Musso kapuját. Ronaldo harmadszor lőtte csapata utolsó gólját a BL-ben, ez a találat most csak egy pontot ért, de ezzel is elégedettek lehettek.

A csoport másik meccsén a spanyol bajnokságban várakozás alatt szereplő Villarreal megverte a Young Boyst, és ezzel őrzi továbbjutó helyét. A svájciak csak meg nem adott gólig jutottak.

A Bayern München félelmetes formában játszik továbbra is, ebben a kiírásban ugyan először kapott gólt, de úgy nyertek 5-2-re, hogy Lewandowski talán élete leggyengébb tizenegyesét hajtotta végre, amit könnyen fogott meg a Benfica kapusa. A lengyel csatár így is mesterhármasig jutott századik BL-meccsén – egyet fejelt, kétszer emelt –, és már a nyolcadik találatát jegyezte négy meccsen. A Bayern 17-2-es imponáló gólkülönbséggel áll a csoport élén.

A múlt héten edzőt váltó Barcelona keservesen nyert 1-0-ra Kijevben, Ansu Fati a 11 méterről állítgatás nélküli pontos lövéssel szerezte a három pontot érő gólt. Hategan játékvezető egy tizenegyest előbb megítélt a katalánoknak, majd miután megnézte a videón a Fati elleni esetet, visszavonta azt.

A Juventus a Zenit elleni 4-2-es sikerével továbbjutott, Dybala duplája után Chiesa és Morata is eredményes volt. A nap meglepetése a Sevilla hazai veresége volt, különösen úgy, hogy viszonylag gyorsan előnybe kerültek. A Lille fellépett a második helyre.

Eredmények:

  • E csoport: Bayern München – Benfica 5-2, Dinamo Kijev – Barcelona 0-1
    Az állás: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. FC Barcelona 6, 3. Benfica 4, 4. Dinamo Kijev 1
  • F csoport: Atalanta – Manchester United 2-2, Villarreal – Young Boys 2-0
    Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. Villarreal 7, 3. Atalanta 5, 4. Young Boys 3
  • G csoport: Wolfsburg – Salzburg 2-1, Sevilla – Lille 1-2
    Az állás: 1. Salzburg 7 pont, 2. Lille 5 (3-3), 3. VfL Wolfsburg 5 (4-5), 4. Sevilla 3
  • H csoport: Malmö – Chelsea 0-1, Juventus – Zenit 4-2
    Az állás: 1. (és továbbjutott) Juventus 12 pont, 2. Chelsea 9, 3. Zenit 3, 4. Malmö 0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!