Egy csapatba gyűjtik a legnagyobb norvég kézis sztárokat, Sagosen is hazatér

2021. október 29. – 13:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hosszabbítja meg 2023 nyarán lejáró szerződését a német Kiellel a világ egyik legjobb kézilabdázója, Sander Sagosen. A hírt a jelenlegi klubja közölte hivatalos honlapján. A Kiel sportigazgatója, Szilágyi Viktor azt mondta, hogy a tárgyalások végén volt egy érv, amivel nem tudtak versenyezni.

Úgy hírlik, a norvég balátlövő hazatér hazájába, és a Kolstad játékosa lesz. A klub nagy vágya, hogy hazacsábítsa a legjobb norvég játékosokat, akikkel konkurenciát jelenthetnek a jelenlegi legjobbaknak is.

Sagosen mellett a Flensburg játékosa, a jobbátlövő, Magnus Röd is a Kolstad játékosa lehet, és a nagy bejelentésre már a hétvégén sor kerülhet. A Magdeburgot erősítő Magnus Gullerud lehet a harmadik érkező a Bundesligából. Bergerud kapus pedig Dániából térne haza Norvégiába a projekt kedvéért.

A Kolstad a norvég liga nyolcadik helyén áll, de ilyen átigazolásokkal gyorsan bajnok lehet. Norvégia már kétszer is világbajnoki döntőt játszott (2017-ben és 2019-ben), de klubszinten nem volt erős. Úgy látszik, most megvan a megfelelő tőke egy nagy egyesület felépítéséhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!