A Bayern-vezér a 0-5 után: Teljesen megdöbbentett, amit láttam

2021. október 28. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi vereséget szenvedett a Bayern München a Német Kupában, a Mönchengladbach 5-0-ra verte meg a bajnokságban vezető sztárcsapatot. A Gladbach a kupameccs előtt a Herthától kapott ki 1-0-ra – a Bundesligában csak a tizenkettedik helyen áll –, de szerda este megtáltosodott, míg a bajorok mélyen tudásuk alatt játszottak. Már 21 perc után 3-0-ra vezetett a hazai csapat, amely a második félidőben sem lassított.

„Nem nyertünk párharcot az első félidőben, nem volt egy ritmusváltásunk, teljesen megdöbbentett, amit láttam. Megmagyarázhatatlan, miért nem volt semmilyen bátorság bennünk”

– fakadt ki a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidžić a találkozó után.

Kollektív áramszünetnek nevezte csapata játékát, elromlott minden, ami csak elromolhatott. Dayot Upamecano a védelem egyik legbiztosabb pontja volt eddig, most csúnya helyezkedési hibákat követett el. A második félidőben szerencséjük sem volt, mert a becsületgólhoz közel álltak ugyan, de megszerezni nem tudták.

A Bayernnek voltak gondjai, mert Julian Nagelsmann vezetőedző koronavírusos, és nem utazhatott a csapattal, de már a hétvégi bajnokin sem ült a kispadon. A francia védőt, Lucas Hernandezt elítélte a bíróság, mert bántalmazta a barátnőjét, de nem kell börtönbe mennie. Joshua Kimmich saját fizetéséből vakcinákat küldött Afrikába, önmagát viszont nem hajlandó beoltatni.

„Ezúttal is volt a csapat körül felhajtás, ahogy ezt már megszokhattuk, de a korábbi meccseken ezeket tudtuk kezelni” – magyarázta Salihamidžić. A Bayern a Bajnokok Ligájában három forduló után még gólt sem kapott, miközben tizenkettőt rúgott. Ezért különösen érthetetlen, mi történt velük szerda este.

A Német Kupa következő fordulóját januárban játsszák le, Dárdai Pál csapata ott van a legjobb 16 között, a Leipzig Szoboszlai góljával lépett tovább, a Mainz is várhatja a sorsolást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!