Az Aston Villából honosítottak a lengyelek védőt, játszhat ellenünk

2021. október 27. – 12:47

frissítve

Az Aston Villából honosítottak a lengyelek védőt, játszhat ellenünk

Másolás

Vágólapra másolva

Megkapta a lengyel állampolgárságot az Aston Villa 24 éves játékosa, Matty Cash. A hátvéd édesanyja Lengyelországban született, de a védő már Angliában, ám az angolok nem számoltak vele válogatott szinten. A lengyelek felvették a kapcsolatot a játékossal, akinek a családja ösztönözte az állampolgárság megszerzését. A lengyel elnök, Andrzej Duda megadta ezt Cashnek, és sok sikert kívánt neki a pályán.

Cash azt ígérte, új kihívás jött az életébe, és mindent bele fog adni az országáért - idézte a Guardian a játékost. Az Aston Villa a tizenharmadik helyen áll az angol bajnokságban, Cash a csapat egyik alapembere.

A lengyelek a másodikok Anglia mögött abban a selejtezőcsoportban, amelyikben Magyarország a negyedik. November 15-én a két nemzet épp egymással játszik Varsóban, Cash akkor már ott lehet a csapatban. A lengyelek várhatóan pótselejtezőre kényszerülnek, de nem esélytelenek arra, hogy bekerüljenek a 13 európai nemzet közé, amelyik ott lehet a 2022 novemberben kezdődő katari világbajnokságon.

A hátvéd komoly erősítés az országnak, a negyedik legértékesebb játékosa lesz így a válogatottnak. Lewandowskit, Zielisnkit és Bednareket taksálják többre, mint Casht.

A kapitány, Paulo Sousa örült Cash érkezésének, és mint mondta, olyan pluszt kap egy futballista a címeres meztől, amit nagyon nehéz szavakkal leírni, és felelősséget is jelent egyben egy nemzetet képviselni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!