Mbappé zsenialitását Orbán, Messi pimaszságát Gulácsi élte át a BL-ben

2021. október 19. – 23:05

frissítve

Mbappé zsenialitását Orbán, Messi pimaszságát Gulácsi élte át a BL-ben
Az első gól előtti pillanat, Orbán már verve, Gulácsi nem tudott hárítani – Fotó: Anne Christine Poujoulat/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Pocsékul kezdte az RB Leipzig az idei Bajnokok Ligáját, a Manchester City ellen ugyan kalkulálható volt a vereség (3-6), a Bruges ellen viszont hazai pályán kapott ki (1-2). A PSG ellen pontokra volt szüksége, ha életben akart maradni.

A németek támadtak a 9. percben, de miután a franciákhoz került a labda a saját tizenhatosuknál, olyan gyors kontrát vezettek, hogy 10 másodperc múlva már Gulácsi Péter hálójában volt.

Draxler passza után Mbappéhoz került ugyanis a labda, aki villámgyorsan rávitte Willi Orbánra, kibillentette a válogatott védőt, és 16 méterről a kapuba lőtte, Gulácsinak nem volt esélye a hárításra. A franciák labdaszerzése lehet, hogy szabálytalan volt, de mivel a VAR nem jelzett, így megadták.

A franciák nem fokozták az iramot, a Lipcse ellenben váltani tudott, és Angelino keresztbe rúgott labdáját Andre Silva még az első félidőben rúgta a kapuba, szép támadás volt. A második félidő 57. percében Angelino újabb szenzációs passzt adott, Mukiele közelről, középről lőtte a kapuba, miután remekül mozgott el a védőktől.

A PSG nem esett pánikba, és egy védelmi hiba utána Mbappé tört a kapura a 67. percben, a tizenhatoson belül nem lőtt, hanem Messihez passzolt, aki ballal azonnal tüzelt. Gulácsi nagy bravúrral a kapufára tolta a labdát, onnan végiggurult a gólvonalon, és lehet, hogy anélkül is bement volna, ha nem rúg bele az argentin, de a biztonság kedvéért belebikázott.

A 74. percben már ismét a franciáknál volt az előny. Mbappét a tizenhatoson belül két kézzel akadályozta Simakan, a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. Messi vállalta magára, és egy nagyon pimasz emeléssel verte át Gulácsi Pétert, aki a bal oldalra várta a labdát, de az középre ment. A Lipcse volt a 37. BL-csapat, amelyiknek Messi betalált. (Mindkét gól a videóban.)

Az utolsó percekben kapott még egy büntetőt a PSG, Messi ezt átengedte Mbappénak, a francia világbajnok azonban fölé vágta, így maradt a 3-2-es győzelem. Szoboszlai Dominik a kispadról nézte végig a találkozót.

A Liverpool gyorsan kétgólos előnybe került az Atlético vendégeként – Keita varázslatos gólt rúgott 17 méterről –, de még az első félidőben Griezmann duplával egyenlített. A franciát az 52. percben kiállították, miután fejbe rúgta Firminót. Szalah tizenegyese kellett a sikerhez. A Real Madrid kiütötte a Sahtart, az Inter az egész BL meglepetéscsapatát, a moldáv Sheriff Tiraspolt intézte el. Az Ajax esélyt sem hagyott a Dortmundnak.

Eredmények:

  • A csoport: Bruges–Manchester City 1-5, PSG–RB Leipzig 3-2
    Az állás: 1. Paris Saint-Germain 7 pont, 2. Manchester City 6, 3. Club Brugge 4, 4. RB Leipzig 0
  • B csoport: Atlético–Liverpool 2-3, Porto–Milan 1-0
    Az állás: 1. FC Liverpool 9 pont, 2. Atlético Madrid 4 (4-4), 3. FC Porto 4 (2-5), 4. AC Milan 0
  • C csoport: Ajax–Dortmund 4-0, Besiktas–Sporting 1-4
    1. Ajax Amsterdam 9 pont, 2. Borussia Dortmund 6, 3. Sporting Lisboa 3, 4. Besiktas 0
  • D csoport: Inter–Sheriff Tiraspol 3-1, Sahtar–Real Madrid 0-5
    1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 6, 3. Internazionale 4, 4. Sahtar Donyeck 1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!