Harmadik meccsét is elveszítette a Fradi az El-ben, 2-0-ra verte a Celtic

2021. október 19. – 18:32

frissítve

Harmadik meccsét is elveszítette a Fradi az El-ben, 2-0-ra verte a Celtic
Callum McGregor büntetőt lő az Európa-liga G csoportjában a Ferencváros elleni mérkőzésen – Fotó: Andy Buchanan / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-liga G csoportjában a két pont nélküli csapat, a skót Celtic és a Ferencváros egymással találkozott. Ez a találkozó kiemelten fontos a harmadik hely megszerzése miatt, mert a harmadik tavasszal a frissen létrehozott Konferencia-ligában folytathatja. Magyar csapat 2004-ben élte meg legutóbb a kupatavaszt.

A két klub tavaly összecsapott a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körében, és a magyar bajnok 2-1-re nyerni tudott Glasgow-ban. A Fradi váratlan bajnoki vereség után utazott Skóciába, a Celtic ugyan csak a negyedik helyen áll a skót bajnokságban, a legutóbbi bajnokiján győzött. A meccset azért rendezték szokatlan időpontban, kedden délután, mert a városban tartják az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáját, és a két esemény biztosítása túl nagy terhet jelentett volna a rendőrségnek.

Peter Stöger a kezdőcsapatba állította a kisebb sérülése után visszatérő Dibusz Dénest, a válogatottba hét év után visszatérő középpályás, Vécsei Bálint volt a másik magyar. Ryan Mmaee helyzete volt az első komolyabb esemény, erre a 12. percben a 22 éves portugál, Jota válaszolt, aki miután bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, egy kicsit kisodródott a helyzetből, de erősen lőtt, amit Dibusz lábbal hárított. Furuhasinak volt egy távoli próbálkozása, amit a léc fölé ütött a magyar kapus. Az első félidőben többet volt a hazai csapatnál a labda, de nem mozgott esélytelenül a Ferencváros.

A második félidőben már a skótok egyértelműen uralták a játékot, bár a játékrész elején a Fradi egymás után 3 szögletet lőhetett, de az 57. percben Jota labdájával – hajszálpontos volt a 40 méteres indítás – Furuhasi lépett ki, és 17 méterről a bal oldalába lőtte a labdát.

A 61. percben tizenegyest kapott a Celtic. Wingo rúgta meg a tizenhatos bal oldalánál Montgomeryt. McGregor balra lőtte a labdát, Dibusz gyors vetődéssel nagy bravúrral kiütötte a félmagasan, erős, de nem túl jól helyezett labdát. A másik oldalon Mmaeenak volt egy kecsegtető lehetősége, de mellément, Civic élesen belőtt szabadrúgását pedig kiütötte a kapus, Joe Hart.

David Turnbull góllal végződő támadása a 82. percben – Fotó: Ross Parker / SNS Group / Getty Images
David Turnbull góllal végződő támadása a 82. percben – Fotó: Ross Parker / SNS Group / Getty Images

A skótok az utolsó tíz percben döntötték el a pontok sorsát, a 82. percben Turnbull sodorta a kapuba a labdát. Furcsa gól volt, nagy kavarodás után született meg, a menteni igyekvő Dibusz felszabadításába ért bele a játékos, de az is lehet, hogy végül Vécseit érintette. A mezőny legjobbja, Jota a 91. percben veszélyesen lőtt kapura, de mellé.

Két hét múlva a Celtic jön Budapestre, akkor lehet visszavágni, és versenyben maradni a harmadik helyért.

A csoport állása: 1. Leverkusen 6 pont, 2. Betis 6, 3. Celtic 3, 4. Ferencváros 0.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!