Sehol nincs olyan játékosmozgás a Bundesligában, mint Dárdai csapatánál

2021. október 12. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Arról ír a legnagyobb német bulvárlap, a Bild, hogy a Hertha BSC-nél szerepelt a legtöbb játékos ebben a szezonban. Huszonhét játékost állított be eddig Dárdai Pál a hét forduló alatt, a kezdőcsapattal folyamatosan improvizálnia kellett, kétszer egymás után nem is tudta ugyanabban az összeállításban pályára küldeni csapatát. Az állandóság hiánya is közrejátszhat abban, hogy a csapat a 14. helyen áll a Bundesligában. Viszonyításul: a Lipcsében húszan játszottak eddig, a BL-szereplő Wolfsburgban tizenkilencen.

Csak a kapus, Schwolow és a védelem oszlopa, Niklas Stark játszott eddig mind a hét fordulóban, ők képviselik a stabilitást, minden csapategység örök mozgásban van. A szezon elején még számíthatott a magyar edző az olimpiai bajnok brazil Cunhára, de őt eladták az Atlético Madridnak. Lukebakio a Wolfsburghoz ment kölcsönben, Dilrosun pedig a Bordeaux-hoz.

„Jó lenne, ha most a válogatott meccseken mindenki egészséges maradna, és akkor kialakulhatna egy mag, amire építeni lehet a jövőben. És kétszer vagy háromszor ugyanabban a felállásba mehetnénk a csatába”

– reménykedett Dárdai.

Az elmúlt pár napban nem volt nyugalom a csapat körül, Dárdai az edzésen összeszólalkozott a 35 éves Kevin-Prince Boatenggel, később egy közös fotót posztoltak, hogy rendezték a félreértést, és szent a béke. A csapaton uralkodó feszültebb hangulatot lézerpisztolyos célba lövéssel igyekezett oldani a magyar edző.

A hétvégén a berliniek ahhoz a Frankfurthoz látogatnak, amelyik a Bayern ellen idegenben szerezte meg az első idei győzelmét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!