Orbán visszament Lipcsébe, nem játszik a Wembley-ben

2021. október 11. – 08:23

frissítve

Orbán visszament Lipcsébe, nem játszik a Wembley-ben
Willi Orbán betegsége miatt késve jött, és már vissza is ment Németországba – Fotó: Matthias Hangst/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vasárnap késő este jelentette be, hogy a német Lipcse középhátvédje, Willi Orbán visszatért a klubjához, és nem tud a magyar válogatott rendelkezésére állni az angolok elleni kedd esti világbajnoki selejtezőn a Wembley-ben.

Orbán a védelem egyik legfontosabb játékosa, és az MLSZ tájékoztatása szerint eredetileg is így állapodtak meg. A helyét Balogh Botond, az olasz másodosztályú Parma 19 éves védője foglalja el, aki eddig még nem szerepelt a felnőtt csapatban. A Leipzig másik két magyar játékosa, Gulácsi Péter kapus és Szoboszlai Dominik középpályás a csapattal marad.

Amikor Marco Rossi kihirdette a keretet, abban reménykedett, nem kerül sor egy Bundesligában szereplő játékos visszahívására sem.

A csakfoci.hu így rögzítette Rossi pontos szavait két hete, a keret kijelölésekor. „Úgy hiszem, azok a klubcsapatok, amelyek rendelkezésünkre adják ezeket a játékosokat, már átlátják, mennyire fontosak ezek a játékosok a magyar válogatottnak. A magam részéről elmondtam, de a szövetség részéről is kijelenthetem, mindig maximálisan igyekeztünk tekintettel lenni a klubok érdekei előtt. Most joggal elvárhatom tőlük, hogy ők legyenek tekintettel ránk.”

Orbán betegsége miatt késve csatlakozott a csapathoz, az albánok ellen kezdő volt, az egyetlen veszélyes magyar helyzet a visszafejelt labdája után alakult ki.

Frissítés, 12.00: Kleinheisler László és Dibusz Dénes sem játszik Londonban, előbbinek a combja, utóbbinak a bokája sérült meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!