Sydney 106 nap után kinyitott

2021. október 11. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Feloldották Ausztrália Új-Dél-Wales államában a koronavírus-járvány miatt a nyáron bevezetett korlátozások jelentős részét hétfőn – írta az MTI.

Sydney-ben és agglomerációjában 106 nap után oldották fel a korlátozásokat, miután a beoltható lakosság több mint 70 százaléka megkapta a védőoltás mindkét adagját. Ők mostantól a szabadban legfeljebb harmincan gyülekezhetnek, és legfeljebb tíz embert vendégül láthatnak otthonukban.

Újranyithatnak az üzletek, a vendéglátóipari szolgáltatók, fodrászok és az edzőtermek is, de a távolságtartási szabályokat be kell tartani. Hasonló megkötésekkel nyithatnak ki újra a mozik, a stadionok, a múzeumok és az állatkertek.

A városban élők már öt kilométernél távolabb is utazhatnak lakóhelyüktől, de olyan területekre továbbra sem mehetnek, ahol az átoltottság alacsonyabb. Ezt a korlátozást akkor oldják fel, ha az oltható lakosság 80 százaléka megkapta a vakcina mindkét dózisát. Az egy adaggal oltottak aránya már meghaladja a 90 százalékot. Országosan az emberek 62 százaléka kapott már két oltást.