Cseh László búcsúzóul hatalmas bombát ugrott a medencébe

2021. október 8. – 21:33

frissítve

Cseh László búcsúzóul hatalmas bombát ugrott a medencébe
Cseh László bombaugrása – Fotó: Facebook / Magyarock

Másolás

Vágólapra másolva


Milák Kristóf kétszer is országos csúcsot úszott 50 méter háton pénteken a Duna Arénában zajló rövidpályás világkupa második napján, melyen hivatalosan is elbúcsúztatták a tokiói olimpiát követően visszavonult Cseh Lászlót.

Milák a délelőtti előfutamok során öt századot faragott Bohus Richárd 2019-es rekordjából, az esti döntőben azonban ennél is gyorsabb volt, 23.08 másodpercre javítva idejét. Milák 100 méter gyorson is a dobogóra állhatott, harmadikként zárt, míg Kalmár Ákos 1500 méter gyorson, Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen, Kós Hubert pedig 200 méter pillangón lett második.

A döntők után rendezték a tokiói olimpia után visszavonult Cseh László búcsúztatását. A többek között négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszist álló ovációval, hosszan tartó tapssal fogadta a közönség, majd az ünnepelt mind a négy úszásnemben teljesített egy hosszt.

Először pillangón a hozzá hasonlóan a tokiói játékok után visszavonult Bernek Péterrel tempózott, majd a 200 méter hát 1980-as, moszkvai olimpiai aranyérmese, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke csatlakozott hozzá. Ezt követően jött a 84 esztendős Kiss Miklós, aki az alapokra tanította Cseh Lászlót, ő mellen úszott a klasszissal. Pályafutása utolsó hosszára a világkupán részt vevő magyar úszók – akikhez csatlakozott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is – kísérték el Cseh Lászlót.

A célba érkezést követően közös vizes pancsolás következett, majd miután kiszállt a medencéből profi úszótól ritkán, a strandokon annál gyakrabban előforduló „bombával” Cseh László még visszaugrott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!