Huhogásért kapott büntetést a Sparta, csak gyerekek mehettek a stadionba, ők fújolták Kamarát

2021. október 1. – 15:43

Huhogásért kapott büntetést a Sparta, csak gyerekek mehettek a stadionba, ők fújolták Kamarát

Másolás

Vágólapra másolva

A Sparta Praha azért kapott egy zárt kapus meccsbüntetést az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), mert a Monaco elleni Bajnokok Ligája selejtezőn rasszista rigmusokkal szidták a franciák fekete játékosát, Aurelien Tchouamenit. A Sparta a BL-ből kiesett, így az El-ben folytathatta, és az UEFA ezúttal is megengedte, hogy ha felnőtt nézők nem is, az üres lelátót elkerülendő 14 év alatti gyerekek ott lehettek a stadionban. (Azerbajdzsán ellen a magyar válogatott is így lépett pályára 2019 novemberében.)

A csehek az Európa-liga csoportkörének első hazai meccsét 10 ezer gyerekkel a lelátón rendezhették meg. A gyerekek is kiszúrták azonban maguknak a skót Glasgow Rangers színes bőrű finn játékosát, Glen Kamarát, akit folyamatosan fütyültek. Kamara két sárga lappal a 74. percben jutott a kiállítás sorsára, a másodikat könyöklésért kapta. A Sparta az 1-0-s győzelmet jelentő gólt még az első félidőben elérte.

„Rendkívül csalódott vagyok, de nem lepődtem meg”

– értékelt a meccs után a skótok vezetőedzője, Steven Gerrard. A Liverpoollal BL-győztes angol játékos azt mondta, még többet kellene tenni a rasszizmus visszaszorításáért. A játék hevében egyébként fel sem tűnt neki a gyerekek viselkedése, de ahogy visszanézte a meccset, úgy már igen. Jelezte, a klubja az UEFA-hoz fordult. A Rangers mindkét eddigi El-meccsét elveszítette, és az utolsó helyen áll a csoportjában.

A Rangers tavasszal a másik patinás prágai csapattal, a Slaviával játszott az El-ben, akkor Kamarát a cseh válogatott játékosa, Ondrej Kudela sértette meg. Az UEFA ezért 10 meccsről tiltotta el, és az Európa-bajnokságon sem vehetett részt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!