A skót világbajnok vallomása: Engem nem hagytak egy bokorban, de megerőszakoltak

2021. október 1. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

A rövid pályás gyorskorcsolyában világbajnok Elise Christie márciusban azzal került be a hírekbe, hogy pizzafutár lett, így szeretné finanszírozni az olimpiai részvételét. Nemcsak a sportolótól, hanem az egész sportágtól megvonták a támogatást, mert nem jöttek az elvárt eredmények, ezért kellett munka után nézni. Resilience címmel a napokban jelent meg önéletrajzi könyve, amiben azt is leírja, hogyan erőszakolták meg 2010-ben, amikor 19 éves volt.

A vancouveri olimpiáról tért haza, ahol először volt a brit csapat tagja, Nottinghamben boldogan tért be egy bárba, ahol egy férfi drogot csempészett az italába, majd utána betuszkolta egy taxiba, a lakásába érve pedig megerőszakolta. Védekezésképtelen volt, remegett keze-lába. Elment orvoshoz, de a rendőrségen nem jelentette, édesanyjának is csak vonakodva mesélte el, mi történt vele. Most azért írta le, hogy segítséget nyújtson másoknak, akik hasonló helyzetbe kerültek valaha.

„Engem nem hagytak ott egy bokorban, nem ütöttek-vertek, ezért először arra gondoltam, hogy ez nem is erőszak. Erős volt bennem a szégyenérzet. Most sem könnyű erről beszélni, de számomra nagy lépés, hogy már tudok erről nyíltan vallani, mert az az éjszaka sokáig bennem maradt. Nagyon sok olyan nő van, aki átesett hasonlón, vagy akik éppen most élik át ugyanezt a helyzetet, és nem mernek megszólalni, nekik akarok segíteni”

mondta a Telegraphnak. A férfi bocsánatot kért tőle a Facebookon, amitől ő pánikrohamot kapott.

Christie legnagyobb sikerét 2017-ben érte el, amikor háromszoros világbajnok lett Rotterdamban, 2018-ban viszont bukott és megsérült a téli olimpián. Akkor az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor volt a szerelme, híres fotó, amikor a magyar váltó győzelme után vele osztotta meg először az örömét.

Az olimpia után lelkileg nagyon mélyre került, depressziós lett, még az öngyilkosság is megfordult a fejében. Most még az a nagy vágya, hogy a következő játékokon, Pekingben jól szerepeljen, mert az olimpiai érem hiányzik az életéből. Tudja, hogy képes rá, noha 2018-ban egyetlen távot sem tudott befejezni. Ha nem szerzi meg az érmet, akkor sem esik kétségbe, mert az élete a helyes mederben halad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!