Szokatlan perspektívából várta a szabadrúgást Lionel Messi

2021. szeptember 29. – 12:10

Szokatlan perspektívából várta a szabadrúgást Lionel Messi
Ez is egy fontos szerep, ha védekezni kell – Fotó: Franck Fife/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A PSG 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának legnagyobb rangadóján. A franciák első gólját Gueye rúgta, a másodikat Lionel Messi. Nem bonyolították túl a második gólt hozó támadást a 74. percben, Kylian Mbappé remek ütemben tette vissza az argentinnek a labdát, ami hamarosan a bal felsőben kötött ki.

A gólja mellett volt egy viszonylag komikus jelenet, amit szinte az összes sportcsatorna kielemzett. Az angolok szabadrúgásánál ugyanis Messinek kellett a sorfal mögé befeküdnie. Erre azért van szükség, ha a sorfal felugrik, akkor ne lehessen elgurítani alattuk a labdát, ami kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a kapust.

Marquinhos szólt az argentinnak, hogy ez a feladat most rá vár, Messi pedig talán életében először meglehetősen szokatlan szemszögből élhette át, mi történik egy szabadrúgásnál. Amit egyébként az Európa-bajnok olasz kapus, Gianluigi Donnarumma kiütött.

Az egykoron angol válogatott védő, most szakkommentátor Rio Ferdinand azzal viccelődött a meccs után, hogy ez egy előre megbeszélt és leegyeztetett szerep lesz-e Messinek, vagy lehet, hogy legközelebb már Neymar kényszerül a sorfal mögé, esetleg a világbajnok Kylian Mbappé. Az is lehet, hogy csak Aranylabdával lehet ellátni ezt a feladatot.

Messi a siker után elmondta, nagyon fontos volt nekik ez a győzelem, miután döntetlent játszottak két hete a Bruges ellen. Örül a góljának, és szerinte, ha a három remek csatár egyre jobban összeszokik egymással, annál jobban fog menni nekik a játék.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!