Még senki nem lőtt első két BL-meccsén öt gólt, itt az új rekorder

2021. szeptember 29. – 09:24

frissítve

Még senki nem lőtt első két BL-meccsén öt gólt, itt az új rekorder
Sébastien Haller két remek meccsel Marco van Basten elé került – Fotó: Kenzo Tribouillard/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Második Bajnokok Ligája-meccsén is betalált az Ajax 27 éves csatára, Sébastien Haller. Az elefántcsontparti csatár ezzel rekorder lett, mert eddig még senki sem tudott első két BL-meccsén öt gólt elérni. Haller két hete a Sportingot egy mesternégyessel terhelte (5-2-re nyert idegenben a csapata), most a Beşiktaş ellen csak egyszer villant, így vette ki a részét a 2-0-s győzelemből.

A 43. percben ért egy jobb oldalról belőtt labdába, ezzel már az első félidőben beállította a végeredményt a törökök ellen. A visszajátszás alapján nem teljesen nem egyértelmű, hogy ő ért a labdához, de neki adták a gólt.

Ebben a rangsorban Haller mögött áll a múltból Marco van Basten és Didier Drogba, a jelenből pedig a dortmundi Erling Håland. Ők valamennyien az első két meccsükön 4 BL-gólig jutottak.

A Franciaországban nevelkedett csatárért a West Ham két éve 50 millió eurót fizetett ki, de Angliában nem tudta hozni a tudását, az Ajaxban viszont megtáltosodott.

Az Ajax a szintén 6 pontos, két győzelemmel kezdő Dortmunddal játszik a következő körben, a Beşiktaş pedig a szintén pont nélkül álló Sportinggal mérkőzik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!