A pekingi téli olimpián háromhetes karantén vár azokra, akik nincsenek beoltva

2021. szeptember 29. – 22:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2022-es pekingi téli olimpiára és paralimpiára karanténba érkeznek azok, akik nincsenek beoltva koronavírus ellen, jegyeket pedig csak a Kínában élők számára értékesítenek majd, írja az MTI.

Azoknak a sportolóknak az esetét, akiknek indokolt orvosi felmentésük van a vakcina alól, figyelembe veszik. A teljeskörűen beoltott résztvevők megérkezésükkor „zárt rendszerbe” kerülnek, ami lefedi az összes olimpiai területet, beleértve a szállást, az utazást, a verseny- és edzéshelyszíneket, az étkezést, a megnyitó és a záró ünnepségeket. A beoltott sportolók csak a játékokkal kapcsolatos helyszínek között mozoghatnak majd edzés, verseny és munka céljából. A zárt rendszerben lévő sportolókat napi szinten tesztelik majd.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az érintett országok által hivatalosan jóváhagyott valamennyi vakcinát elfogadják a kínai szervezők.

A jegyeket kizárólag a kínai anyaországban lakóknak értékesítenek, és a szurkolóknak is meg kell felelniük a Covid-szabályoknak. Akkreditált személyek hozzátartozói számára nem biztosítanak hivatalos vendégkategóriát. A buborékrendszer miatt a Pekingbe utazók a szervezőkkel szerződött szállodákban fognak lakni, ezek a szállások megfelelnek az olimpia járványügyi szabályainak.

A zárt buborék január 23-án áll fel, és a paralimpia végéig, március 13-ig működik. A jövő évi, pekingi téli olimpiát február 4. és 20., a téli paralimpiai játékokat pedig március 4. és 13. között rendezik meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!