Kassai Viktor távozik az Orosz Labdarúgó Szövetségből

2021. szeptember 13. – 21:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Kassai Viktor, az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) játékvezetői bizottságának szakmai főnöke, közölte hétfőn az RFSZ sajtószolgálata. Az MTI által idézett közleményben az RFSZ szervezeti átalakítással indokolta Kassai távozását.

Asot Hacsaturjanc, a bizottság elnöke megköszönte a magyar szakember munkáját, közte az európai szabványoknak a szövetség rendszerébe való bevezetését, amelyeket fontosnak nevezett az RFSZ által végrehajtott játékvezetési reform szempontjából.

„Viktor létrehozott egy rendszert, amely segíti a profiligás játékvezetők felkészítését a versenyidőszak mérkőzéseire, ez pedig hatást gyakorolt a mérkőzésekre való kijelölés jövőjére. Ez az edzésfolyamat nagy intenzitásán és a mozgásaktivitás rendszeres ellenőrzésén alapul”

– közölte Hacsaturjanc.

A 46 éves Kassai 2020. január 9. óta dolgozott a testületben. A közlemény a magyar szakembert idézve azt írta, hogy azóta hat új játékvezető debütált, akik közül többen csúcsmérkőzéseken bizonyították rátermettségüket. Emellett lehetőséget kapott az orosz második liga minden fiatal és ígéretes játékvezetője, és elkezdődött a női játékvezetés fejlesztése.

„A legmagasabb európai normáknak megfelelő játékvezetői stratégiát és rendszert dolgoztunk ki Oroszországban, amelyben a játékvezetők számára mind fizikai, mind elméleti értelemben professzionális környezetet és fejlődést biztosítunk”

– mondta Kassai.

Az MTI felidézte, Kassai Viktor – aki az olasz Roberto Rosetti után a második külföldi szakember volt az RFSZ játékvezetői bizottságában – 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I.-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!