Repülőről üzentek C. Ronaldónak, nem felejtették el a nemi erőszak ügyét

2021. szeptember 12. – 16:50

frissítve

Repülőről üzentek C. Ronaldónak, nem felejtették el a nemi erőszak ügyét
Ronaldo duplázott Manchester, de a 2009-es ügye miatt még sok tárgyalás vár rá – Fotó: Oli Scharff/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nem is sikerülhetett volna jobban Cristiano Ronaldo visszatérése, a Manchester United 4-1-es sikerből két góllal vette ki a részét a Newcastle ellen. Az első és a második találat volt az övé. Nem különösebben zavarta meg, már ha egyáltalán észrevette, hogy a stadion felett egy kisrepülő „Beleive Kathryn Mayorga” molinót húzott maga után, vagyis Higgyetek Kathryn Mayorgának.

A Level Up nevű feminista csoport vállalta az akcióért a felelősséget, akik szeretnének véget vetni a hallgatás kultúrájának.

Mayorga azzal vádolta meg a portugál klasszist, hogy 2009-ben megerőszakolta őt egy Las Vegas-i szállodában. Ronaldo akkor is a Manchesterben futballozott, ezért került elő ismét ez az eset, miután augusztus végén eljött az olasz Juventustól.

A modell 2010-ben 310 ezer fontot elfogadott peren kívül tőle, de később azt állította, kényszerítették erre. A nyomozást a modell indítványára 2018-ban újra elkezdték, akkor azt mondta, a #MeToo-mozgalom miatt szólalt meg ismét. Ronaldo ellen azonban nem emeltek vádat 2019-ben Amerikában, a bűnösségét nem tudták igazolni.

Mayorga polgári perben 66 millió eurós kártérítést követel Ronaldótól, ez az eljárás jelenleg is folyamatban van, hatvannál is több tanút idéztek már be a bíróságra. A portugál aranylabdás határozottan tagad, és korábban aljas bűncselekménynek nevezte a nemi erőszakot.

A Manchester United kedden a BL-ben lép pályára, a Fradit búcsúztató Young Boys műfüves stadionjában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!