Két tinédzser teniszező küzd meg egymással a US Open női döntőjében

2021. szeptember 10. – 12:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két tinédzser mérkőzik meg egymással a US Open női döntőjében szombaton: a 19 éves kanadai Leylah Fernandez ellenfele a 18 éves brit Emma Raducanu lesz. Az Open-érában ez már a nyolcadik Grand Slam-döntő lesz, amit tinédzserek vívnak: legutóbb 1999-ben volt példa hasonlóra, akkor az amerikai Serena Williams a svájci Martina Hingist győzte le.

Fernandez a belarusz Arina Szobolenkót győzte le az elődöntőben. A világranglista 73. helyén álló fiatal kanadai játékos korábban a címvédő Naomi Oszakát és az ötödik kiemelt ukrán Elina Szvitolinát is legyőzte. Raducanu a 17. kiemelt görög Maria Sakkari legyőzésével jutott be a US Open döntőjébe. A világranglista 150. brit teniszező teljesítménye azért is nagy szám, mert ő az első játékos az Open-érában, akinek a selejtezőkből indulva sikerült bejutnia egy Gran Slam-torna döntőjébe.

Raducanu az első brit női teniszező, aki 44 év után be tudott jutni egy kiemelt torna döntőjébe, utoljára Virginia Wade volt erre képes Wimbledonban, még 1977-ben. Ráadásul 1968 óta ő az első brit női játékos, aki döntőt játszhat a US Openen. Raducanu idén nyáron, Wimbledonban indult először Grand Slam-tornán, akkor még csak 338. volt a világranglistán. Egészen a negyedik fordulóig jutott, a Ajla Tomljanović elleni meccs légzési problémák miatt fel kellett adnia. (via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!