Mostantól Gulácsi Péter az RB Leipzig csapatkapitánya

2021. szeptember 9. – 21:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulácsi Péter lett a német labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya – írta az MTI. A lipcsei klub csütörtöki bejelentése szerint Jesse Marsch vezetőedző és a szakmai stáb döntése, hogy a magyar válogatott kapus lett a Bayern Münchenhez igazolt Marcel Sabitzer utódja.

„Teljes mértékben elismert a csapaton belül, utat mutat a többieknek, és az együttes egyik szóvivője” – mondta Marsch az új csapatkapitányról. A 31 éves futballista – aki eddig csapatkapitány-helyettes volt – úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is számára az új tisztség. Helyettese Kevin Kampl és a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

Gulácsi 2015 óta játszik az RB Leipzigben, jelenlegi szerződése 2025-ig szól. Csapatához szombaton éppen a bajnoki címvédő Bayern München látogat. Bár a kapust vasárnap az 1-0-ra elveszített albán–magyar világbajnoki selejtező szünetében kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, edzője elmondása szerint a Bayern ellen ismét ő védheti a lipcseiek hálóját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!