Félbeszakadt a brazil-argentin szuperrangadó – meccs közben akartak karanténba zárni négy argentin játékost

2021. szeptember 5. – 22:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elképesztő körülmények között félbeszakadt vasárnap a házigazda brazil és az argentin labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezője Sao Paulóban, írja az MTI.

Néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, vasárnapi kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna.

Sajtóhírek szerint az említett játékosok, Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero – akik ott voltak a csapattal a Venezuelában aratott csütörtöki 3-1-es siker során is – a Brazíliába beutazáskor nem jelezték, hogy 14 napon belül megfordultak a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról.

A NSO közvetítése szerint körülbelül a 7. percnél érkezett a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség embere, akit pár argentin játékos szeretett volna kitessékelni, de érkeztek a brazilok, akik visszatessékelték.

A lap a Goal.com-ra hivatkozva azt írja, már a meccs előtt megpróbálták karanténba helyezni a kifogásolt játékosokat, mivel a helyi egészségügyi hivatal szerint kijátszották a koronavírussal kapcsolatos helyi szabályokat, ám a dél-amerikai világbajnoki selejtezőket helyi szövetségként szervező CONMEBOL felvette a kapcsolatot a brazil hatóságokkal, hogy játszhassanak a most karanténra kötelezett játékosok is, és úgy tűnt nem is lesz gond.

A jelenet után az argentinok levonultak a pályáról, majd mikor visszatért Messi, rajta már nem is mez volt, hanem egy fotósmellény:

Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP
Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP

Az NSO cikke szerint Messi nem is volt hajlandó a folytatásra, és azt kifogásolta a brazil egészségügyiseknek, hogy miért éppen most, a meccs hetedik percében kezdenek intézkedni, amikor három napja ott vannak az országban.

A helyi egészségügyi hivatal (ANVISA) munkatársai végül nem is engedték folytatni a mérkőzést, amíg ott vannak a pályán a kifogásolt argentin játékosok. És bár a sztárok, Neymar és Messi a pályán, a két nemzeti futballszövetség képviselői pedig a háttérben próbálták megváltoztatni a hatóság véleményét, végül nem jártak sikerrel. Az ANVISA vezetője azt nyilatkozta, a négy argentin játékost most kiutasítják Brazíliából az egészségügyi szabályok megsértése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!