Varga Katalin bronzérmes kajakos a tokiói paralimpián

2021. szeptember 4. – 07:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Katalin kajakos bronzérmet nyert szombaton K1 200 méteren, a KL2-es kategóriában a tokiói paralimpián.

Varga a csütörtöki előfutamon második lett, így középfutamra kényszerült, ahol nyert. Egy órával később döntőzött, ahol végül harmadik lett, 52.622 másodperccel. Győzött Charlotte Henshaw (50.760), másodikként pedig Emma Wiggs (51.409) végzett. Varga az első női magyar paralimpiai érmese a sportágnak.

A 35 éves magyar kajakos öt éve ötödik volt a riói paralimpián, idén pedig ezüstöt nyert az Európa-bajnokságon, Tokióban most a magyar küldöttség 16. érmét, a negyedik bronzot szerezte.

„Pontosan ezért a bronzéremért jöttem. Minden úgy alakult, ahogy elképzeltem. Ez kiérkezéskor még nem teljesen volt így, nehéz volt magamat felpörgetni, valószínűleg azért, mert túl higgadtan álltam hozzá a versenyhez. Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam. Pont erre a napra tök jól alakult minden” – mondta a végeredményről Varga. Hozzátette, a középfutamos idők alapján be tudta lőni, hogy valószínűleg jobb lesz, mint a végül negyedik német ellenfele.

Arra a kérdésre, hogy látott-e menet közbe esélyt a második hely megszerzésére, azt felelte, hogy igen, de bevallotta, hogy a végén általában „el szokott fogyni”, és ezen majd javítania kell.

A KL1-es kategóriában Pulai Erika a középfutamában ötödikként ért célba, és mivel itt nem rendeztek B-döntőt, a 11. helyen végzett.

A kenus szakág egyetlen magyar indulója, Juhász Tamás (VL2), középfutamos második hellyel került a fináléba, ott nyolcadik lett. A kajakosoknál is indult, és a KL1-eseknél, azaz a komolyabb sérültségi kategóriában a hatodik helyen végzett egy nappal korábban, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!