Konkoly Zsófia szédületes hajrával ezüstérmes a tokiói paralimpián úszásban

2021. szeptember 01. – 12:35

frissítve

Konkoly Zsófia szédületes hajrával ezüstérmes a tokiói paralimpián úszásban

Másolás

Vágólapra másolva

Konkoly Zsófia a tokiói paralimpia szerdai versenynapján 200 vegyesen a második legjobb idővel került a döntőbe, ezért az ötös pályát kapta. Konkoly az S9-es kategóriában versenyez.

Az új-zélandi Sophie Pascoe vezetett ötven méter, vagyis a pillangó után, Konkoly a második helyen fordult. Háton a magyar versenyző visszaesett a harmadik helyre, a spanyol Soto bejött elé. 150 után is harmadiknak fordult a pécsi úszó, de utána egy szédületes utolsó ötven méterrel, karcsapásról karcsapásra zárkózott fel, nagyon megközelítette az élen haladó Pascoe-t, és végül 27 századdal szorult a második helyre. Kereken 2:33-at úszott.

A 28 éves Pascoe-nak ez volt a tizenegyedik paralimpiai aranyérme, Pekingben, Londonban és Rióban is egyaránt három aranyat nyert. Konkoly a 400 gyors után – akkor is remekül jött fel – 200 vegyesen a második ezüstérmét nyerte, a legjobb száma, a 100 pillangó még hátra van.

„Örülök a második helynek, éreztem, hogy fárad az éllovas, pár század hiányzott az aranyhoz, de így büszke vagyok”

– értékelt az M4-nek Konkoly, aki a magyar küldöttség tizenegyedik érmét szerezte.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!