Az Atlético szó szerint az utolsó percben igazolta át Griezmannt a Barcától

2021. szeptember 1. – 09:23

frissítve

Az Atlético szó szerint az utolsó percben igazolta át Griezmannt a Barcától
Neymar pótlására szemelték ki és igazolták át a franciát, de nem nem jött össze – Fotó: Xavier Bonilla/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két éve a Barcelona 120 millió eurót fizetett ki a francia Antoine Griezmannért az Atlético Madridnak. A kedd este záruló átigazolási piac legnagyobb szenzációja volt, hogy a világbajnok csatár most visszatérhet Madridba, kölcsönbe vették vissza egy plusz egy évre. Az Atlético a játékos teljes fizetését állja, és két év után kötelezően megvásárolja. A 30 éves Griezmannt 2024. június 30-ig kötötte a szerződése a katalánokhoz, ahol nem tudott annyira meghatározó lenni, mint az Atléticónál. Sőt, az is előfordult, hogy épp az Atlético ellen csak a 90. percben cserélték be, amikor már mindegy volt, hogy a pályára kerül-e, vagy sem.

Griezmann eddig mindhárom idei bajnokin kezdő volt a Barcelonában, távozása mégsem meglepő, mert a dühös drukkerek őt is felelőssé tették Messi elszerződéséért. A francia most ismét együtt játszhat az uruguayi Luis Suárezzel, akivel egy szezont már lehúzott a Barcelonánál.

A két klub az utolsó pillanatokig egyezkedett a játékosról, mert a spanyol ligához 23.59-kor, vagyis még éppen időben, az átigazolási időszak lejárta előtt egy perccel adták be a szükséges papírokat. A hivatalos bejelentést hajnali fél kettőkor közölte a klub.

Griezmann hét korábbi bajnoki szezonja így alakult, a számok jól mutatják, nem találta a helyét a Barcelonánál, miközben a francia válogatottal 2018-ban világbajnok lett.

  • Atlético: 37 meccs – 22 gól
  • Atlético: 38 meccs – 22
  • Atlético: 36 meccs – 16
  • Atlético: 32 meccs – 19
  • Atlético: 37 meccs –15
  • Barcelona: 35 meccs – 9
  • Barcelona: 36 meccs – 12

Az Atléticóval 2016-ban bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, csak abban a sorozatban hatszor volt eredményes, míg a katalánokkal az elmúlt két idényben összesen négy BL-gólt szerzett, és a Barcelona a döntő közelében sem járt.

Az Atlético Saul Nigezt a Chelsea-nek adta, ezért is tudta felgyorsítani Griezmann megszerzését. A madridiak a brazil Matheus Cunhát a Herthától szerezték meg, most már csak össze kell raknia a csapatot az argentin vezetőedzőnek, Diego Simeonénak.

Nemcsak Griezmann távozott a Barcelonától, hanem a 18 éves Ilaix Moriba is, a középpályást a Lipcse vásárolta meg 16 millió euróért. A katalánok a Sevillától vették kölcsön a holland De Jongot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!