Lovrencsics megsérült, nem játszhat a most következő világbajnoki selejtezőkön

2021. augusztus 30. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfői Twitter-bejegyzése szerint Lovrencsics Gergő, a magyar válogatott védője bokasérülést szenvedett klubcsapatában, ezért szinte biztosra vehető, hogy nem játszhat a válogatott soron következő három világbajnoki selejtezőjén.

A magyar csapat csütörtökön, az Eb-ezüstérmes Anglia ellen játszik a Puskás Arénában, vasárnap Albániába látogat, szerdán pedig Andorrát fogadja szintén hazai pályán. A jegyek mindkét hazai meccsre elfogytak már, vagyis 65 ezer néző előtt lép pályára Marco Rossi válogatottja. Lovrencsics a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is a válogatott tagja volt, a portugálok elleni meccsen még kezdő volt, a franciák és a németek ellen viszont már csak csereként lépett pályára.

Rossi múlt héten hirdette ki keretét a világbajnoki selejtezőkre, a bombaformában lévő Szoboszlai Dominik sérülése után visszakerült a csapatba, a Debrecennel már első osztályban szereplő Dzsudzsák Balázs viszont ezúttal sem kapott meghívót. Lovrencsicsen kívül Sigér Dávidra sem számíthat a szövetségi kapitány, a Ferencváros középpályása szintén sérülés miatt nem lehet ott a selejtezőkön. Az olasz másodosztályú Pisához igazoló Nagy Ádám eltiltása miatt az angolok ellen nem nevezhető, de a másik két találkozón bevethető.

A vb-selejtezős csoport állása 3 forduló után:

1. Anglia – 9 pont
2. Magyarország – 7 pont
3. Albánia – 6 pont
4. Lengyelország – 4 pont
5. Andorra – 0 pont
6. San Marino – 0 pont

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!