Szörnyű peches öngóllal esett ki a BL-ből a Monaco, a Sahtar ment tovább

2021. augusztus 26. – 07:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este kialakult a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájának mezőnye. Az ukrán Sahtar Donyeck csatlakozott legkésőbb a csapatokhoz, miután a hazai pályán lejátszott visszavágóján hosszabbításra kényszerült, és egy igazán szerencsés öngóllal tudta a maga javára fordítani a Monaco elleni párharcot.

Az ukránok az első meccsen idegenben 1-0-ra nyertek, a visszavágón viszont kétgólos hátrányba kerültek már az első félidőben, de a 74. percben tudták megszerezni a hosszabbítást jelentő gólt. A ráadásban aztán már a 116. percben jártunk, amikor egy labdaszerzés után a Sahtar kontrát vezetett, valószínűleg nem lett volna belőle semmi, de a visszaadott labdába igen pechesen ért a visszafutó Aguilar, ami a kapus felett védhetetlenül csapódott a léc alá.

Az UEFA idén törölte el az idegenben szerzett gólok szabályát, ha az érvényben van, akkor most a Monaco jutott volna a legjobb csapatok közé.

A BL sorsolását csütörtök este 18 órától tartják, a PSG és a Barcelona, vagyis Lionel Messi jelenlegi és korábbi csapata nem kerülhet össze a csoportban, mert mindketten a második kalapban érdekeltek. A három magyarral felálló Lipcse viszont kemény csoportba is kerülhet.

A kalapok:

Első: Chelsea (angol), Villarreal (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Bayern München (német), Internazionale (olasz), Lille (francia), Sporting Lisboa (portugál)
Második: Real Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Juventus (olasz), Manchester United (angol), Paris Saint-Germain (francia), FC Liverpool (angol), Sevilla (spanyol), Borussia Dortmund (német)
Harmadik: FC Porto (portugál), Ajax Amsterdam (holland), Sahtar Donyeck (ukrán), RB Leipzig (német), Salzburg (osztrák), Benfica (portugál), Atalanta (olasz), Zenit (orosz)
Negyedik: Besiktas (török), Dinamo Kijev (ukrán), Club Brugge (belga), Young Boys (svájci), AC Milan (olasz), Malmö (svéd), VfL Wolfsburg (német), Sheriff Tiraspol (moldovai)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!