Egy kisfiú szívműtétje miatt elárvereztette ezüstérmét egy lengyel olimpikon

2021. augusztus 18. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A lengyelek gerelyhajítója, Marija Andrejczyk jótékony célú árverésen bocsátotta áruba a tokiói olimpián nyert ezüstérmét – írta meg az MTI.

A 25 éves atléta a befolyt összeget egy nyolc hónapos szívbeteg kisfiú, Miloszek amerikai műtétéjére ajánlotta fel.

„Nem kellett sokáig gondolkodnom. Ez az első adománygyűjtő akció, amiben részt vettem, és tudom, hogy ez egy jó ügy” – idézte az insidethegames.biz oldal a sportolót, akit 2018-ban csontrákkal kezeltek. A betegsége ellenére 2019-ben Andrejczyk kvalifikálta magát az olimpiára, Tokióból pedig már az első érmével tért haza.

A medálért kiírt árverést végül a Żabka Polska nevű lengyel élelmiszerlánc nyerte meg 500 ezer zlotys (38,5 millió forint) ajánlatával, ez éppen a harmada annak az összegnek, ami a Miloszka nevű kisfiú operációjához szükséges. A gyűjtés ugyanakkor jól halad, már a célösszeg több mint 90 százaléka összegyűlt.

A történet viszont még itt sem ér véget:

miután az áruház megszerezte az ezüstérmet az aukción, ragaszkodott ahhoz, hogy Andrejczyk tartsa meg.

„Az érem valódi értéke mindig a szívemben marad. Az érem csak tárgy, de sokat jelenthet mások számára. Ez az ezüst életet menthet, ahelyett, hogy porfogó maradna a szekrényben, ezért úgy döntöttem, hogy az elárverezésével segítek a beteg gyerekeknek” – idézte Andrejczyket a Sport Illustrated.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!