Elmarad a Forma–1-es Japán Nagydíj a járványhelyzet miatt

2021. augusztus 18. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járványhelyzet miatt elmarad a Forma–1-es Japán Nagydíj, amelyet októberben tartottak volna – írja a Sky News.

A Szuzukában zajló versenyt így már a második egymást követő évben halasztják el. A Forma–1 vezetői már számoltak az eshetőséggel, főleg miután a november elején tartandó ausztrál nagydíjat is elhalasztják.

A 2021-es év további versenyeinek naptára egyenlőre képlékeny, végleges időbeosztás a következő hetekben érkezhet majd. Az egész évre tervezett 23 versenyből 11-et már megtartottak. Japán és Ausztrália kiesésével még 10 rendezvény van vissza, a mexikói és brazil futamok azonban szintén kétségesek. A szezon a jövő héten folytatódik majd a Belga Nagydíjjal, majd december 12-én zárul Abu-Dzabiban.

Június vége óta emelkedik Japánban a fertőzöttek száma. Már az Olimpiát is csak szigorú óvintézkedések mellett lehetett megtartani, de a tesztelés és karantén mellett is felütötte a fejét a koronavírus a sportolók körében.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!