A szurkolókat választotta a mezőny legjobbjának a Brentford edzője az Arsenal legyőzése után

2021. augusztus 14. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Senki nem felejti el ezt a mámoros hangulatot, aki itt volt. Büszke vagyok rá, hogy a részese lehettem. Elképesztőek voltak a szurkolók. A hangulat tízes skálán tízesnél is jobb volt”

– nyilatkozta az élvonalba 74 év után visszajutott Brentford edzője, Thomas Frank, miután az angol bajnokság péntek esti nyitómeccsén 2-0-ra megverték az Arsenalt. Ha angol szurkolói morajra vágyakozik, a videóban megtalálja.

A szakvezető senkit nem tudott kiemelni a játékosai közül, mert mindannyian kiválóan teljesítettek, ezért a drukkereket választotta a mérkőzés legjobbjának. A találkozón majdnem telt ház volt, 16500-an láthatták csapatukat. A Brentfordé az egyik legkisebb stadionban az élvonalban.

A Brentford az elmúlt évtizedekben több alkalommal is közel állt az első osztályba kerüléshez, de kilencszer is sikertelenül próbálkozott a másodosztály rájátszásában. Bár május végén összejött a feljutás, de a koronavírus-járvány miatt a szurkolók egészen péntekig nem láthatták és nem ünnepelhették meg élőben kedvenc csapatukat.

„Megérdemeltük a győzelmet. Tetszett, hogy bátrak voltunk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és próbáltunk játszani. Sokat futottak, intenzíven játszottak a srácok”

– magyarázta a dán edző.

Nagyon hisz a csapatában, csalódást jelentett volna számára, ha nem nyernek, annak ellenére, hogy egy nagyszerű ellenféllel, klasszis játékosokkal találkoztak. A második gólt szerző Christian Norgaard valóra vált álomnak nevezte a győzelmet, megírni sem lehetett volna ennél jobban.

Az Arsenalból betegség miatt hiányzott Pierre-Emerick Aubameyang és Alexandre Lacazette, de Mikel Arteta vezetőedző közölte, nem akar kifogásokat keresni, mert nélkülük is elég jó csapatuk van. Az Arsenal csupán nyolcadik lett az előző szezonban, ezért nem jutott ki az európai kupaporondra. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!