Doppinggal fogták meg a britek olimpiai ezüstérmes sprinterét

2021. augusztus 13. – 10:30

frissítve

Doppinggal fogták meg a britek olimpiai ezüstérmes sprinterét
Ujah a kép bal szélén a társaival együtt a dobogón ünnepli a második helyét – Fotó: Javier Soriano/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Állítása szerint még sohasem volt annyira magabiztos és kiegyensúlyozott a brit sprinter, Chijindu Ujah, mint a tokiói olimpia előtt – írta róla a Guardian. Azt nyilatkozta, a meditáció, a buddhizmus segített neki ebben.

Az atlétáról most derült ki, hogy pozitív doppingmintát adott Tokióban, két szert is kimutattak nála: az Ostarine valamint az S-23 is az izmokra van jó hatással. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) négyéves eltiltással szokta sújtani a szer használóit.

A 27 éves Ujah tagja volt a második helyezett 4x100-as brit váltónak, ami egy századdal szorult az olaszok mögé. Ujah futott elsőként. A B minta elvégzéséhez joga van a sportolónak, ha akkor is doppinghasználatot mutat ki a labor, akkor nemcsak az érintett sportoló, hanem a britek is elveszítik ezüstérmüket. Ezáltal Kanada lép elő másodiknak, Kína pedig harmadiknak.

Voltak már korábban is nagy visszhangot kiváltó brit doppingesetek – az olimpiai bajnok Linford Christie-t is kapták már el –, de egyik sem olimpián, az országot sokkolta a mostani hír.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!