Federer feltette magának a kérdést, milyen céljai vannak még

2021. augusztus 13. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Roger Federer csütörtök este megnézte a helyszínen a Basel-Újpest futballmeccset, előtte nyaralt egyet a családjával, és családi körben ünnepelte meg augusztus nyolcadikán negyvenedik születésnapját.

„Hosszú ideig nem csináltam semmit a térdem miatt. Wimbledon után hagynom kellett leülepedni a dolgokat” – nyilatkozott a svájci Blicknek, amit az MTI vett észre. Federer a héten találkozik orvosával és csapatával, hogy beszéljenek a jövőről.

„Egyelőre minden egy kicsit bizonytalan”

A korábbi világelső Federer Wimbledonban a negyeddöntőben búcsúzott, majd lemondta a szereplést a tokiói olimpián. Kétszer műtött jobb térde miatt nem indul a torontói tornán sem. Az US Open nevezési listáján ugyanakkor szerepel a neve, az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 30-án kezdődik New Yorkban.

A sérülését és az operációt követő hosszú kihagyás után a svájci teniszező idén márciusban, Dohában tért vissza, azóta mindössze 13 meccset játszott. A kérdésre, hogy milyen szempontok befolyásolják a döntését, a 4 gyereket nevelő édesapa úgy válaszolt, nehéz megmondania, mert régen minden másképp volt.

„Akkor azt kérdeztem magamtól: hogy állok a világranglistán? Melyik lesz a következő torna? Most a helyzet trükkösebb, és a kérdések úgy szólnak: hogy fogom érezni magam, ha újra elkezdek edzeni? Mik a céljaim? Hogy egyeztessem össze a szereplésem a családommal? Mi lesz a csapatommal?” – összegzett.