Elbukni látszik a Hertha nagyívű projektje, de Dárdaiban még bízhatnak a drukkerek

2021. augusztus 13. – 12:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este 20.30-tól a Bayern München a Mönchengladbach vendége lesz, elkezdődik a német labdarúgó bajnokság. A Bayern ezúttal is a bajnokság esélyese, még ha a kerete most nem olyan bivalyerős, mint az előző években, a védelemből kiesett Alaba, Javi Martinez és Boateng is. 34 éves edző, Julian Nagelmann dolga lesz, hogy a csapatot összegyúrja, aki csak két évvel idősebb, mint Robert Lewandowski.

A Bayern sorrendben kilenc bajnoki címet szerzett, a tizedikre készül, az öt fős kihívói csapat (Dortmund, Lipcse, Gladbach, Leverkusen, Wolfsburg) szeretné ezt megakadályozni, és a fogadóirodák előzetesen úgy számolnak, most van a legnagyobb esély a trónfosztásra.

A Lipcsében három magyar válogatott játékost láthatunk, Szoboszlai Dominik ugyan már januártól a klub tagja, makacs és hosszan elhúzódó sérülése miatt csak most mutatkozhat be. A középpályás rögtön meghatározó szerepet játszhat a csapatában, mert az a Jesse Marsh lesz az edző, akit jól ismer Salzburgból, és akitől sokat tanult. Gulácsi Péter a liga egyik legjobb kapusa, Willi Orbán a liga egyik legjobb védője, rájuk a Bajnokok Ligájában is komoly szerep hárul.

Van két center, a mainzi Szalai Ádám és a bochumi Novothny Soma, akik ha nem is állandó kezdőemberként, de érdemi segítséget nyújthatnak csapataiknak. Szalai az Eb-n a magyar válogatott egyik legjobbja volt, 33 évesen fontos gólokat szerezhet a Bundesligában is. A Lipcse ellen kezdenek. Novothny egykor a Nápolyban futballozott, és most élete legnagyobb esélyét kaphatja a feljutó klubnál. A másodosztályban kétszer volt eredményes.

Sallai Roland remek szezont zárt tavaly, 8 gól és 7 gólpassz mellett fontos játékosa lett a Freiburgnak. Ha ezt a teljesítményt meg tudja ismételni, van esélye arra, hogy nívósabb csapathoz szegődjön.

Dárdai Pál lesz ezúttal is a Hertha edzője, 19 éves fiának, Mártonnak volt néhány ajánlata, de a legjobb helyen maradt. A Hertha nagyívű projektje, hogy Berlin a futballban is csatlakozzon az európai nagyvárosokhoz (London, Madrid, Párizs), megbicsaklani látszik. Lars Windhorst befektető cégei ugyanis nincsenek a legjobb bőrben.

224 millió eurót már eddig is kapott a Hertha, de az eredményeken ez az invesztíció meg sem látszódott.

Windhorst ígért még 30 milliót erősítésekre, az egyelőre nem világos, hogy ez a tétel mikor érkezik. Jhon Cordobát mindenesetre már eladták Oroszországba, az érte kapott 20 millió eurós bevétel majd segíthet a klub mérlegének stabilizálásban. Dárdai sokszor volt már hasonló helyzetben, amikor alig költhetett, most újra átélheti. Amikor ő végezte el a nyári felkészülést, általában jó rajtot vettek, kitalált valami újdonságot, amivel meglepetést okozott az ellenfeleiknek, ősszel a várakozás felett szerepeltek, erre lehet számítani ezúttal is. Kölnben játszanak vasárnap.

A német járványügyi szabályozások szerint a stadion fele, maximum 25 ezer néző lehet bent egy bajnokin. Dortmundban sorsolni kell, kik lehetnek a szerencsések, de minden más klubot is érzékenyen érint ez a szabályozás, mert tetemes bevételről kell lemondaniuk, ezért nem is voltak sztárigazolások Németországban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!