Az olimpiai bajnok atléta és Jamaica örökre hálás az önkéntesnek, aki kifizette a taxiját a döntő előtt

2021. augusztus 12. – 11:01

frissítve

Az olimpiai bajnok atléta és Jamaica örökre hálás az önkéntesnek, aki kifizette a taxiját a döntő előtt
Hansle Parchment elvitte megmutatni az aranyérmet az önkéntesnek, aki kölcsönadott neki – Fotó: Ina Fassbender/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább folytatódik az olimpiai bajnok gátfutó, Hansle Parchment és az olimpián önkéntesként dolgozó Tiana története. A Guardian most arról számolt be, hogy a jamaicai turisztikai miniszter, Edmund Bartlett szeretné viszonozni az önzetlenséget, és bárhol is éljen Tiana, szeretnék meghívni egy kis nyaralásra, így fejeznék ki hálájukat.

Jamaica összesen négy aranyat nyert Tokióban, ebből az egyik a gátfutóé

Amikor Parchment elindult az olimpiai faluból a 110 méteres gátfutás elődöntőjére, rossz buszra szállt. Athletics helyett Aquatics volt a busz elején lévő táblára írva. Nem foglalkozott azzal, hogy kik utaznak rajta kívül, ezért fel sem tűnt neki, a hibája, de amikor ismeretlen épületeket látott az útközben, gyanakodni kezdett. Leszállni viszont az ilyen buszokról nem lehetett, és a busz természetesen nem az atlétikai stadionba vitte, hanem az uszodába. A stadion és az uszoda között azonban nincs közvetlen járat sportolóknak, ezért megint vissza kellett volna mennie az olimpiai faluba, és ott már a helyes buszra szállnia. Mindez azonban másfél óráig tartott volna, Parchmentnek nem lett volna ideje a megfelelő bemelegítésre az elődöntője előtt.

Próbált előkeríteni egy a hazája olimpiai bizottságának járó autót, de azt az eléggé merev szervezők nem hagyták neki. Oda ugyanis nem volt behajtási engedélye a járműnek, csak a stadionhoz. Így jobb híján Tianához fordult, aki szerzett neki egy taxit – csak meghatározott taxival lehetett utazni –, és adott neki annyi pénzt, amivel ki tudja fizetni. Parchmentet a harmadik elődöntőbe sorolták be, így végül nem kellett kapkodnia, és a második helyen tovább is jutott. A döntőben aztán 13,04-et futva, idei legjobb teljesítményével mindenkit legyőzött, és megnyerte az aranyat.

Parchment első dolga az volt, hogy másnap megkeresse az önkéntest, adott neki ajándékokat, és visszafizette a pénzt is, ahogy a videón is látszik. A sportoló 2012-ban bronzérmes volt, 2016-ban sérülés miatt nem tudott rajthoz állni, az utolsó esélye az olimpiai aranyra Japánban volt. Ilyen segítséggel jött össze neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!