Kegyetlenséget emlegetnek, mert 28 napos karantén vár a Tokióból hazatérő ausztrál olimpikonokra

2021. augusztus 11. – 18:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiakadtak az ausztrál olimpikonok, akikre 28 napos karantén vár Tokióból hazatérve, írja a BBC. Az Ausztráliában érvényben lévő járványügyi szabályok szerint minden beutazónak két hétre karanténba kell vonulnia, de Dél-Ausztrália állam még szigorúbb intézkedéseket vezetett be a jóval fertőzőbb delta variáns terjedése miatt. Tehát miután a sportolók letöltötték az egyébként is kötelező 14 napjukat Sydney-ben, még ugyanennyit kell elkülönítve lenniük, hogy beléphessenek az államba.

„Miközben más országok a hazatérő olimpikonjaikat ünneplik, mi a legkegyetlenebb módon bánunk velük”, írta közleményében az Ausztrál Olimpiai Bizottság (AOC). Szerintük azért büntetik a sportolókat, mert „büszkén képviselték hazájukat az olimpián szigorú óvintézkedések között”.

Az AOC vezetője, Matt Carroll azért sem érti, miért van szükség a majdnem egy hónapig tartó elkülönítésre, mert a teljes olimpia csapat be lett oltva, az olimpia ideje alatt a külvilágtól elzártan éltek, naponta tesztelték őket.

Az Ausztrál Sportintézet vezetője, David Hughes azt mondta: a 28 napos karantén komoly kockázatot jelent a sportolók pszichés és mentális egészségére. Az AOC hiába kérte a kormányt, hogy tegyenek kivételt a sportolókkal, kérvényüket indoklás nélkül elutasították.

Ausztrália 46 éremmel hatodik helyen zárt az éremtáblázaton Tokióban, 17 aranyérmet, 7 ezüstöt és 22 bronzot szereztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!