Visszavonul Valentino Rossi, a motorsport királya

2021. augusztus 5. – 17:48

Visszavonul Valentino Rossi, a motorsport királya
Valentino Rossi a visszavonulását bejelentő csütörtöki sjatótájékoztatón. Fotó: Erwin Scheriau / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A szezon végén visszavonul Valentino Rossi, a motorsport történetének egyik legnagyobbja. Visszavonulását a 42 éves olasz rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a hétvégi Stájer Nagydíj előtt, 26 év után búcsúzik.

„Sajnos ez az utolsó félszezonom a MotoGP-ben versenyzőként. Ez most egy nagyon szomorú pillanat számomra, mert nehéz kimondanom, hogy jövőre már nem motorozok versenyszerűen. Nagyjából harminc éve csinálom ezt az egészet, jövőre viszont megváltozik az életem. Nagyszerű, élvezetes és rendkívül szórakoztató volt ez a hosszú, hosszú út” – mondta a Yamaha versenyzője.

A Doktornak becézett Rossi kilencszer nyert világbajnokságot a gyorsaságimotorosoknál, a 125 és a 250 köbcentiméteres kategóriában egyszer-egyszer (első vébéjét még 1997-ben nyerte), majd az 500 köbcentisek MotoGP-re keresztelt királykategóriájában összesen hétszer végzett a bajnokság élén: 2001 és 2005 között sorozatban, majd 2008-ban és '09-ben.

Mint az MTI írja, Rossi 235 futamon volt dobogós, 115 nagydíjgyőzelme van, ezek közül a királykategóriában 199-szer volt dobogós és 89-szer első. Utolsó futamgyőzelmét 2017-ben szerezte Hollandiában, de még tavaly is dobogóra tudott állni Andalúziában. A mostani idényben kilenc futam után csak a 19. helyen áll, összesen 17 pontot szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!