15 pontos hátrányból állt fel, olimpiai döntős az amerikai kosárválogatott

2021. augusztus 5. – 08:08

frissítve

15 pontos hátrányból állt fel, olimpiai döntős az amerikai kosárválogatott
Kevin Durant az ausztrálok elleni elődöntőn a tokiói olimpián – Fotó: Sergio Perez/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikaiak a harmadik negyedben egy nagy rohanással megfordították a meccset, és végül 97-78-ra nyerték az elődöntőt. Az USA legjobbja Kevin Durant volt, a Brooklyn Nets játékosa 23 pontig jutott. Franciaországgal vagy Szlovéniával játszanak majd a döntőben.

Az Egyesült Államok kosárcsapata Ausztráliával találkozott az elődöntőben a tokiói olimpián. Az első negyedet az ausztrálok nyerték, 18-24-re húztak el, a második negyedben pedig volt egy pont, amikor már 15 ponttal is vezettek. A félidő hajrájára azonban felzárkóztak az amerikaiak, köszönhetően annak, hogy az ausztrálok az utolsó öt percben már alig dobtak kosarat, a végén három triplát is rontottak. Kevin Durant vitte hátán az USA csapatát, 15 pontot dobott az első félidőben. 42-45-ös állással fordultak a csapatok, mindkét oldalon sok volt a hiba, nem volt túl színvonalas a meccs.

A harmadik negyedet az amerikaiak kezdték jobban, egy 13-0-s rohanással át is vették a vezetést. Már 54-45 volt, amikor az ausztrálok megszerezték első pontjaikat. Durant továbbra is megállíthatatlan volt, 20 pont felett járt a harmadik játékrész felénél. Devin Bookert lehetett még kiemelni az amerikaiak közül, a Phoenix Suns játékosa összesen 20 pontig jutott a meccsen. A harmadik negyedet 32-10-re nyerték az amerikaiak, így 75-55-tel fordultak rá az utolsó játékrészre, vagyis addigra nagyjából el is dőlt a meccs. Az ausztrálok nemcsak hogy rosszul dobtak, de nagyon sok labdát is eladtak.

Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, a meccs vége előtt 7 perccel már 23 pont volt a két csapat között. Innen már nem volt visszaút az ausztrálok számára, az amerikaiak kényelmesen lehozták az utolsó perceket, legnagyobb sztárjaikat már a döntőre tartalékolták.

Nem lett meg a 100 pont az Egyesült Államoknak, a vége 97-78 lett. Rióban is döntősök voltak amerikaiak, az aranyéremért Szerbiát verték 96-66-ra. Az ausztrálok öt éve is az elődöntőben véreztek el, akkor a szerbek győzték le őket. A bronzmeccset is elvesztették Spanyolország ellen, így negyedik helyen zárták a riói olimpiát.

A döntőt szombaton rendezik, az amerikaiak ellenfele Franciaország vagy Szlovénia lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!