Lucz Dóra hatodik helyével kezdődtek a kajakdöntők

2021. augusztus 3. – 04:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi volt az első olyan nap, amikor már érmekért versenyeztek a kajakosok a tokiói olimpián. A Gate Bridge és a Haneda reptér között kialakított pályán rendezték meg az előolimpiai versenyeket is 2019-ben, akkor a szélre nem panaszkodtak a versenyzők, most nagyon váltakozó erősségű hátszél fogadta őket, igaz a hullámok nem voltak nagyok, de okozhatott kellemetlenségeket.

Az első döntőbe, a nők 200 méteres távján Lucz Dóra futamgyőztesként jutott be, mégsem említettük a nagy favoritok közt, mert az új-zélandi világbajnok, és ezen a távon már kétszeres olimpiai bajnok Lisa Carrington és a dán Emma Jörgensen számított a két legnagyobb esélyesnek. Ők osztoztak a másik elődöntő első két helyén.

Fotó: Philip FONG / AFP
Fotó: Philip FONG / AFP

Lucz a négyes pályára került, épp Jörgensen és Carrington közé, és nem rajtolt jól. Carrington óriási sebességgel jött el a rajt után, végig uralta a futamot, és szokatlanul nagy fölénnyel nyert. Teresa Portela lett mögötte a második – ő éppen csak, holtversenyben jutott el a fináléig –, a dán Jörgensen a harmadik. Lucz nagyon igyekezett, és a hatodik helyen zárt első olimpiáján, több számban nem érdekelt Tokióban.

„Nagy dolog, hogy olimpián szerepelhetek, lehetett volna jobb a helyezésem, ezért nem mondom, hogy felhőtlenül boldog vagyok, a körülményekhez képest próbáltam kihozni a maximumot”

– értékelt az Újpest 26 éves versenyzője.

A négyes vezérevezőse, Kárász Anna a B döntőben a hetedik helyen zárt, így összesítésben a 16. helyezett lett. A női négyes versenyét szombaton rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!