Elkezdték a kajakosok, hat egység elődöntőzhet, csak a férfi kenupáros került B döntőbe

2021. augusztus 2. – 04:51

frissítve

Elkezdték a kajakosok, hat egység elődöntőzhet, csak a férfi kenupáros került B döntőbe
Csipes Tamara és Medveczky Erika a női kajak párosok 500 méteres versenyének előfutamában a tokiói olimpián – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn elkezdődött a kajakosok olimpiája is Tokióban, kedden már négy számban osztanak érmeket. Az ezer egyesben világbajnok Kopasz Bálint azonnal az elődöntőbe került, miután megnyerte futamát. Úgy értékelt, neki előny lehet az, hogy keddi döntő előtt két órával rendezik meg az elődöntőt. A másik magyar, Varga Ádám a nagy favorit német Schöpf futamába került, második lett mögötte, de az is elődöntőt érő pozíció, így ő is készülhet a verseny következő szakaszára.

Először az olimpiák történetében a női párosoknál egy nemzet két egységet is indíthat, ami azonnal megnövelte a magyar éremesélyek számát. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta Bodonyi Dórával megnyerte a futamát, a Csipes Tamara, Medveczky Erika egység is magabiztosan nyert, és így mindkét duó készülhet a keddi elődöntőre, amit szintén a finálé előtt rendeznek meg.

A nők kétszáz méteres távján Lucz Dóra az első, Kárász Anna a második helyén biztosította be a továbbjutását, ők is kedden versenyeznek legközelebb.

Az Adolf, Fejes kenupáros ezres futamában a hetedik, utolsó helyen végzett, de a negyeddöntőből még lett volna esélyük a továbbjutásra, ott viszont a negyedik helyen végeztek, így csak a B döntőbe jutottak be. Érdekesség egyébként, hogy Adolf Balázs és Fejes Dániel kettőse szinte az egyetlen, amely a nemzetközi mezőnyben azonos oldalon, a jobbon evez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!