A vártnál szorosabb meccsen, 16-11-re győzött a férfi pólóválogatott a japánok ellen

2021. július 27. – 12:32

frissítve

A vártnál szorosabb meccsen, 16-11-re győzött a férfi pólóválogatott a japánok ellen
Hárai Balázs és a japán Siga Micuaki küzd a labdáért a Japán-Magyarország mérkőzésen – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország 16-11-re győzte le Japánt férfi vízilabdában. A házigazdák a vártnál szívósabb ellenfélnek bizonyultak, egészen a harmadik negyed végéig sikerült tartaniuk magukat. Ám a lényeg, hogy a válogatottnak sikerült megszereznie első győzelmét az olimpián.

A görögök elleni vereség után muszáj volt győzni a házigazda Japánok ellen, hogy reális esélyünk lehessen a továbbjutásra. Ezt végül a vártnál szenvedősebben sikerült abszolválni. Annak ellenére, hogy az előző olimpián még tükörsimán, 17-7-re sikerült lelépnünk a japánokat, most meg kellett küzdenie a válogatottnak a győzelemért.

Hárai Balázs már rögtön az első negyed elején gólt szerzett, utána pedig jól védekeztünk az első percekben, így a japánoknak három percet kellett várniuk az első góljukra. Az első negyed után végül 4-3-as vezetésnél mehetett pihenni a magyar csapat.

A második negyed közepén már 7-5-re vezettünk, ám a japánoknak sikerült visszajönniük a mérkőzésbe, így a félidőre 8-8-as döntetlen állásnál fordultak a csapatok. Az szembetűnő volt, hogy a japánok sokkal többet támadtak, mint a görögök az első meccsen. A japánok két negyed alatt 21-szer lőttek kapura, míg a görögök két napja az egész meccsen 26-szor.

A második félidőre kicsit lassan jöttek ki a japánok, így harmadik negyed közepére sikerült három gólos előnyt is kialakítanunk. Kishíján azonban ezt is sikerült ledolgozniuk a japánoknak, feljöttek 11-10-re, ám végül 13-10-es állásnál sikerült ráfordulni az utolsó negyedre.

A negyedik negyedben aztán már egyértelműen a magyar válogatott dominált, 3-1-re sikerült abszolválni az utolsó nyolc perces játékrészt. Így végül 16-11-re győzedelmeskedett a magyar válogatott.

A férfi válogatott a most megszerzett két ponttal negyedik helyen áll a csoportjában. Az amerikaiak vezetnek négy ponttal, míg a görögöknek és az olaszoknak 3-3 pontjuk van, miután a magyar-japán meccs előtt döntetlent játszottak egymással.

A magyar válogatott a következő meccsét a dél-afrikaiak ellen játssza majd csütörtökön. Utána pedig két létfontosságú meccsen az USA-val és Olaszországgal kell még megmérkőznünk.

Japán – Magyarország 11-16 (3-4, 5-4, 2-5, 1-3)

magyar góldobók: Zalánki 4, Erdélyi 3, Vámos 2, Hárai 2, Angyal 2, Varga 1, Pásztor 1, Manhercz 1

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass