Kiesett a világranglista-második Oszaka Naomi az olimpiáról

2021. július 27. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kikapott a cseh Markéta Vondroušovától, és kiesett az olimpiáról a hazai pályán teniszező Oszaka Naomi, írja a BBC. A világranglistán jelenleg második helyen álló japán teniszező meglepően korán, már a legjobb tizenhat között búcsúzni kényszerült. A világranglista 42. helyén álló Vondroušová 6-1, 6-4-re győzedelmeskedett a négyszeres Grand Slam-győztes Oszaka ellen.

Az első két fordulóban aratott lenyűgöző győzelmek után úgy tűnt, hogy Oszakának az aranyéremre is simán esélye lehet, a kedd reggeli meccsen azonban semmi sem látszott az első két meccsen produkált formájából. A korábbi Roland Garros-döntős Vondroušová ellen szokatlanul sok, 32 ki nem kényszerített hibát vétett. A 22 éves cseh 18 nyerőt ütött 10 ki nem kényszerített hibával szemben, miközben 11 bréklabdájából ötöt értékesített.

Oszaka kiesése nem az első meglepő eredmény az olimpián, az első helyen kiemelt ausztrál Ashleigh Barty ugyanis már az első körben, a legjobb 64 között búcsúzni kényszerült, így a nők teniszversenye teljesen nyitottá vált. A negyedik helyen kiemelt ukrán Elina Svitolina a legmagasabban rangsorolt játékos, aki még versenyben van.

A 23 éves Oszaka a japán fővárosban zajló játékok egyik arca, ő gyújthatta meg az olimpiai lángot is a múlt heti megnyitó ünnepségen. Az olimpia volt Oszaka első tornája azután, hogy júniusban visszalépett a francia nyílt teniszbajnokságtól, amikor elárulta, hogy depresszióval küzd azóta, hogy 2018-ban megnyerte első Grand Slam-címét.

Vondroušová a spanyol Paula Badosa vagy az argentin Nadia Podoroska ellen lép majd pályára a negyeddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!