Babos Tímea sérülés miatt lemondta az olimpiai részvételt

2021. július 16. – 10:23

frissítve

Babos Tímea sérülés miatt lemondta az olimpiai részvételt
Babos Tímea a budapesti tenisztorna első fordulójában, ahol sérülés miatt feladta az elsőkörös meccsét 2021. július 13-án – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Másolás

Vágólapra másolva

A párosban négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea, aki párosban 7., egyéniben 121. a világranglistán, nem lesz ott a tokiói olimpián. A játékos ezt pénteken jelentette be a hivatalos Instagram-oldalán egy magyar nyelvű posztban.

„Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett”

– írja Babos, aki a bejegyzés szerint alapos egészségügyi vizsgálatok után, az orvosai tanácsára döntött a visszalépés mellett.

A Grand Slam-bajnok azt mondja, „lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz” időszakot él meg, mert a korábbi két olimpiai szereplése után nagyon várta, hogy ismét felvehesse a címeres melegítőt és képviselhesse Magyarországot Tokióban. Most azonban nem tehet mást, mint hogy a gyógyulására koncentrál és szurkol a többi magyarnak.

Babos Tímea pénteki bejelentése nem teljesen váratlan, ugyanis a teniszező múlt héten 0:6, 0:2-es hátránynál csípőproblémákra hivatkozva feladta az elsőfordulós meccsét a budapesti tenisztornán, ezután pedig a párostól is visszalépett a sérülése miatt. Édesapja, Babos Csaba az MTI-nek akkor azt mondta, kisebb porcleválást diagnosztizáltak a magyar teniszező csípőjében, és kiderült, hogy gyulladás van Achillesében is. Babos Tímea ekkor már Szombathelyen volt kivizsgáláson, az édesapja pedig jelezte, bizonytalan, hogy hétfőn el tud-e indulni Tokióba az olimpiai csapattal.

A visszalépésről szóló Instagram-poszt alatt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is kitartást kívánt Babosnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!