Magyar sportsikerekben bővelkedtünk szombaton

2021. július 10. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton több szép sporteredményt is elértek magyar versenyzők, ezekből szemezgetünk az MTI alapján.

Elődöntőbe jutott a Mikuláss-Koch Marcell, Szabó Vilmos páros a törökországi Izmirben zajló U20-as strandröplabda Európa-bajnokságon. Mikuláss-Koch és Szabó Izmirben előbb a bolgárokat verték három szettben, majd az osztrákokat múlták felül könnyedén, a négy közé jutásért pedig a spanyolokkal vívtak és nyertek meg háromjátszmás meccset. Vasárnap a norvégokkal játszanak majd a döntőbe jutásért.

A magyar női rögbiválogatott az ötödik helyen végzett az olimpiai hetes szakág másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságának második, budapesti fordulójában, így a kontinensbajnokságot is az ötödik helyen zárta.

Ugrai Panna 200 méter vegyesen és a 4x100 méteres női gyorsváltó is bronzérmet nyert a Rómában zajló junior úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A kontinensviadal keddi nyitónapján a női 4x200-as gyorsváltó első, szerdán a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó harmadik, csütörtökön Betlehem Dávid 1500 méter gyorson a második, pénteken pedig Pádár Nikoletta 200 méter gyorson első lett.

A négy felnőtt egyes számból hármat magyar versenyző nyert meg szombaton a moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. A női kajakosoknál kettős siker született, Kiszli Vanda végzett az élen és Czéllai-Vörös Zsófia lett a második. Aranyérmet nyert Kiszli mellett a kenus Kövér Márton és Kisbán Zsófia. A felnőtteknél még összejött egy bronz a kenus Laczó Dániel jóvoltából, míg az egyetlen szombati ifjúsági versenyben, a férfi kajakosoknál Sellyei Csanád győzött, Kolozsvári Brúnó pedig második lett.

Aranyérmet nyert szombaton Kardos Bence, illetve a Kardos, Demeter Bence, Bereczki Richárd összeállítású magyar csapat a hagyományos versenyben az oroszországi öttusa Európa-bajnokságon, Nyizsnyij Novgorodban. Egyéniben még egy magyar – a harmadikként végző Demeter – felállhatott a dobogóra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!