Gyűjtést szerveztek az angol–német meccs után síró kislánynak, aki felajánlotta az UNICEF-nek az összedobott 15 millió forintnyi fontot

2021. július 7. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június végén Anglia megverte Németországot a foci-Eb-n, aminek érthető okokból nagyon örültek a szigetországban. A németek persze szomorúak voltak, és a közvetítésen lehetett látni egy kislányt, aki a meccs vége felé elsírta magát. Többen is azt írták, hogy ahogy a Wembley-ben a kamera a német családot mutatta, az angol szurkolók jól megéljenezték a bánatát.

Sokan úgy gondolta, hogy jó ötlet a Twitteren azon fröcsögni, milyen szép is egy csalódott német kislány látványa, ami éles vitát váltott ki a közösségi oldalakon. Egyrészt azért, mert mégis milyen jóérzésű ember gúnyol ki egy valami olyanon szomorkodó gyereket, ami miatt gyakran felnőtt emberek is sírni szoktak, másrészt pedig azért, mert nyilván előkerültek a trágár kifejezések és a nácizás is.

A Sky News azt írja, hogy adománygyűjtést indítottak a lánynak, hogy bebizonyítsák, nem minden angol szurkoló egy érzéketlen bunkó. Nyolc nap alatt 3200-an 36 ezer fontot (majdnem 15 millió forintot) dobtak össze. A gyűjtésben kicsit különös volt, hogy aki indította, az elején még nem is állt kapcsolatban a kislány családjával.

A hír eljutott a lányhoz is, aki meghatódott, de arra kért mindenkit, hogy inkább az UNICEF-nek adják a pénzt, mert azzal sokkal több gyereknek segíthetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!