Az Eb magyar felfedezettje, Schäfer András nem kapott eddig konkrét ajánlatot

2021. július 6. – 15:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre még nem tudja, hogy klubot vált-e a nyáron Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott és a dunaszerdahelyi DAC középpályása, de ha igen, akkor az alapján dönt majd, hogy mennyi játéklehetőségre számíthat új klubjában.

„Akkor sem lennék szomorú, ha most nem sikerülne váltani, de nyilvánvalóan tisztában vagyok vele, hogy az Európa-bajnokság után nagyobb a lehetőség arra, hogy egy erősebb bajnokságban folytassam”

– nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornának a 22 éves futballista, aki a részben budapesti rendezésű kontinenstorna F csoportjának utolsó mérkőzésén gólt szerzett a németek vendégeként játszott 2-2-es meccsen.

„Túl vagyok már egy olyan éven a pályafutásomban, amikor szinte egyetlen percet sem játszottam, úgyhogy ezt most mindenképpen szeretném elkerülni” – mondta. Schäfert az olasz Genoa igazolta le egymillió euróért az MTK-tól 2019. januárban, de nem lépett pályára egyszer sem a klubnál, és amikor a másodosztályú Chievo kölcsönjátékosa lett, ott sem kapott bizalmat.

Schäfer András a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án – Fotó: Huszti István / Telex
Schäfer András a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án – Fotó: Huszti István / Telex

Konkrét ajánlatokról nem tud, a francia másodosztályú Toulouse érdeklődéséről is csak a sajtóból értesült. A DAC-cal a harmadik számú kupasorozatban, a Konferencia Ligában érdekelt, arra fókuszál, július 22-én a szerb Partizan lesz az ellenfelük.

Marco Rossi szövetségi kapitány véleményét biztosan kikéri majd az esetleges átigazolással kapcsolatban, de nemcsak vele, hanem más szakemberekkel is egyeztet majd erről. Az Európa-bajnokság után nagyon sokan gratuláltak neki, és még mindig mindennap kapja a pozitív üzeneteket, amelyek pluszmotivációt adnak neki, és azt mutatják, hogy a szurkolók elismerik a teljesítményét. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!