Szocsiból Szentpétervárra költözik az F1-es Orosz Nagydíj 2023-tól

2021. június 26. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már csak két Orosz Nagydíjat fognak rendezni Szocsiban, ugyanis 2023-tól a Szentpétervár melletti, nemrég megnyitott Igora Drive ad majd otthont a versenynek, jelentette be Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke.

„Örömmel erősítem meg az orosz partnereinkkel folytatott közös intenzív munkát és az Igora Drive részletes értékelését követően, hogy 2023-tól a Forma-1 ezen a csodálatos pályán fog versenyezni” – nyilatkozta Domenicali. „Lenyűgözött Szentpétervár, és úgy gondolom, hogy az Igora Drive-on megrendezésre kerülő Orosz Nagydíj hihetetlen esemény lesz”.

A 2019-ben megnyitott, 15 kanyarból álló pályát az F1 sztártervezője, Hermann Tilke rajzolta meg. Ő tervezte többek között a bahreini, a sanghaji, a szingapúri, az abu-dzabi, az austini, a szocsi és a bakui versenypályát is.

A pályán eddig még nem rendeztek nagyszabású versenyt. Az Igora Drive tavaly májusban a német túraautó-bajnokság, a DTM egyik fordulójának adott volna otthont. Az eseményt azonban négy hónappal a tervezett időpont előtt törölték a koronavírus-járvány miatt.

Az Igora Drive 4 kilométeres hosszával a második legrövidebb pálya lesz a versenynaptárban Monaco után. A pálya mindössze 2 órás autóútra található a finn határtól, így minden bizonnyal sok finn rajongót is vonzani fog majd.

Az Orosz Nagydíj északra költözése azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy jövőre kénytelenek leszünk elbúcsúzni Szocsitól. A Fekete-tenger-parti pályának ugyanis elvileg 2025-ig szerződése van az F1-gyel, így az is elképzelhető, hogy 2023-tól két versenyt is rendeznek majd Oroszországban. Szocsi sorsáról egyelőre nem adtak ki hivatalos közleményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!