A Mészáros, Péni sportlövő páros nyerte az olimpiai főpróbát

2021. június 26. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az új olimpiai számban, a légpuska vegyes párosban magyar siker született az eszéki sportlövő világkupán, közölte hírlevelében a magyar szövetség. A horvátországi városban rendezik az utolsó versenyt a tokiói olimpia előtt, aki csak tehette, ezért elindult rajta.

A Mészáros Eszter, Péni István kettős a kvalifikáció első részében, a 2x30 lövés után 626.1 körrel a hetedik helyen jutott tovább a nyolc közé. A Q2-ben, a 2x20 lövésben parádésan lőttek a magyarok, 420.1 körrel az élen zártak, és döntőbe jutottak.

Az orosz Julija Karimova, Szergej Kamenszkij duó ellen jött az aranycsata, és az oroszok ugyan már 13-11-re vezettek, innen fordítottak a magyarok és 17-13-ra győztek.

Az érintettek így nyilatkoztak.

Mészáros Eszter: „A kvalifikációban még nem ment olyan jól, ahogy szerettem volna, de az aranyéremért zajló mérkőzésen már kiegyensúlyozottan lőttem. Végig szoros versenyben voltunk az oroszokkal, nagyon örülök az aranyéremnek. A két nappal ezelőtti egyéni győzelemről pedig annyi, hogy nagyon szerettem volna világkupa-érmet szerezni. Az alapversenyből a hetedik helyen jutottam a döntőbe, ahol magabiztos versenyzést mutattam be. A májusi eszéki Eb-n gyakorolhattam a döntőket, és azok az érmes eredmények nagy önbizalmat adtak a mostani világkupára is. Elhittem, hogy tudok jó finálét lőni. Azért is fontosak ezek a világkupák, mert ilyenkor van bennem versenydrukk, amit ki kell tudni kapcsolni. A hazai válogatók nem adják ugyanazt az érzést és persze a mezőny is sokkal erősebb.”

Péni István: „Emlékeim szerint másodjára lőttünk együtt, úgyhogy ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Egy jó felkészülési verseny volt az olimpia előtt. Az első helyért zajló mérkőzésen az oroszok is kiválóan lőttek, de szoros küzdelemben sikerült elhoznunk az aranyérmet, aminek nagyon örülök.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!