Ilyen lesz a magyarok melegítője a tokiói olimpián

2021. június 10. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idénre halasztott tokiói olimpiáig már csak 43 nap van hátra, a magyar sportolók folyamatosan vehetik át azt a sportruházatot, amiben majd elég gyakran látni fogjuk őket Japánban. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is felpróbálta már a melegítőjét, ezt meg is örökítette a Magyar Olimpiai Bizottság. A melegítőalsó zöld színe eltér a Rióban megszokott zöldtől, lényegesen világosabb. A Hungary felirat olyan, mint 2016-ban, nem meggypiros, hanem narancssárgába hajlik.

Hosszú Katinka a csapat melegítőjében – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter
Hosszú Katinka a csapat melegítőjében – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter

A pólókra egyébként japán betűkkel is odaírták: Magyarország, ahogy egy másik fotón látszik. Ez már Pekingben is így volt, a 2008-as olimpián.

Egy kék póló is van a ruhatárban – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter
Egy kék póló is van a ruhatárban – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter

A vízilabda-válogatott világbajnok kapusáról, a Nagy Viktorról készült fotón az is látszik, hogy a melegítőfelsőből van egy másik változat is, ami kapucnis, és van benne a váll részénél egy pirosas árnyalat is. A pólóválogatott a könnyebbik csoportban van, a görögök ellen játszik először. A másik csoportba sorolták be a spanyolokat, horvátokat, szerbeket és Montenegrót, a négy közé jutásért közülük kapunk ellenfelet.

Nagy Viktor a próbafülkében – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter
Nagy Viktor a próbafülkében – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter

A ruhapróba három héten át tart az Akváriumban, össze lehet futni arrafelé olimpikonokkal. Tokióban július 23-án lesz a megnyitó, arról még nincs döntés, hogy a sportolók felvonulhatnak-e. A várható nagy meleg miatt a maratoni futást Sapporóba tették. Az olimpia 17 napja alatt tájfunveszély is lesz, de Rióban is volt olyan nap, amikor a szakadó eső megnehezítette az atlétikai számok lebonyolítását.

A legfrissebb hírek szerint az olimpiát nézők előtt rendezik, maximum ötezer helyi néző lehet valamennyi eseményen. Turistákat a koronavírus-járvány miatt nem fogad az ország, ahol a negyedik hullám lecsengőben van már.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!